Atena Boca a lansat „Totul începe cu o mamă”, o carte-adevăr despre lumea nevăzută a mamelor

17 septembrie 2024   Lifestyle

Atena Boca, fondatoarea comunității LaPrimulBebe, una dintre cele mai mari comunități de sprijin pentru mame din România, a lansat prima sa carte, „Totul începe cu o mamă”, un volum profund emoționant, sincer și autentic, dedicată tuturor mamelor care, zi de zi, își trăiesc rolul în tăcere, sub povara presiunilor și a așteptărilor societății.

Scrisă dintr-o nevoie autentică de a da glas trăirilor adesea ascunse, cartea reprezintă un refugiu pentru mamele care se simt epuizate, nevăzute și neînțelese.  

„Totul începe cu o mamă” explorează adevărurile nespuse despre maternitate – despre momentele de îndoială, vinovăție și vulnerabilitate pe care mamele le ascund, temându-se de judecățile celor din jur. Această carte este un refugiu creat din greul pe care l-a văzut și trăit alături de sute de mii de mame din cadrul comunității LaPrimulBebe, dar și din propriile ei experiențe care i-au modelat drumul în acest rol. 

Ignorăm gravidele la cozi, claxonăm mamele cu cărucioare pe trecerile de pietoni pentru că, nu-i așa, suntem foarte grăbiți, iar ele nu se mișcă suficient de rapid pentru graba noastră, judecăm aspru felul în care aleg să-și crească copiii crezând că noi i-am crește mai bine. Le grăbim să se întoarcă din concediul de creștere a copilului înainte de vreme, ba uneori facem tot posibilul să nu-și mai găsească locul de muncă.”, spune Atena Boca.

De la mamele nevăzute, nerespectate, neauzite așteptăm să crească generații de copii care să scoată țara din greu. Dar, din păcate, ele stau astăzi în brațele unor mame de la care România își întoarce privirea atunci când ar trebui să le sprijine.

Această carte este despre lumea nevăzută a mamelor. Despre trăirile lor nefiltrate adesea ascunse sub preșul social, de teamă sau de rușine. Este o carte care va ține de mână mamele în momentele grele și le va arăta că a fi mamă se învață, că nu vine doar de la sine. Dar mai ales că nu există un singur drum și fiecare mamă își trăiește maternitatea în mod diferit. Vor înțelege că ele sunt cea mai importantă verigă dintr-o societate. Pentru că totul începe cu o mamă.

„Totul începe cu o mamă” nu este doar o poveste despre maternitate, ci o mărturie despre puterea de a îmbrățișa imperfecțiunile. Cartea încurajează mamele să își accepte vulnerabilitatea ca o formă de putere și să își recâștige locul într-o societate care prea des le ignoră sau le critică. Am scris această carte pentru a te ajuta să îți găsești curajul de a vorbi despre greutățile tale, pentru a îți recunoaște valoarea, pentru a îți regăsi identitatea dincolo de rolul de mamă și de a îți exprima nevoile fără teama de a fi judecată.”

Totul începe cu o mamă” este disponibilă în librării și online, pe www.bookzone.ro

Mai multe