Ce avantaje are machiajul asupra sănătății psihice
Machiajul creează o înfățișare diferită pentru fiecare individ. Acesta poate să îmbunătățească încrederea în sine, starea de spirit și poate ascunde imperfecțiunile fizice. Machiajul poate să te facă să arăți mai tânără, mai prietenoasă, profesionistă sau mai sexy. Este un mijloc de exprimare în relația cu cei din jur, fiind un element al mărcii personale. Iată mai jos ce avantaje are machiajul asupra sănătății psihice
Machiajul, un instrument de multe ori subestimat
Industria produselor cosmetice este, în prezent, una dintre cele mai înfloritoare. Ruj, eyeliner, mascara waterproof, fond de ten se numără printre cele mai populare produse de machiaj. Fenomenul este, de fapt, industrializarea unei practici ancestrale, pentru că femeile - și chiar și bărbații - au folosit produse de înfrumusețare a chipului de milenii.
Machiajul pentru ceilalți
Mai mult decât o plăcere sau o opțiune, machiajul poate să definească relația cu ceilalți și cu noi însene. Pentru că poate permite să fim acceptate în societate, să ne îmbunătățim imaginea, să ne creăm un nou personaj, în general, contribuie la menținerea unui echilibru la nivel fizic și emoțional.
Deși asemănat uneori cu o mască, machiajul are, de fapt, o funcție de protecție, împotriva privirilor celor din jur. Oamenii vor mereu să ofere celorlalți cea mai bună imagine posibilă, pentru că majoritatea sunt dependenți de modul în care îi judecă ceilalți, și atunci machiajul poate fi o bună modalitate de a o face.
Un chip machiat poate să pară mai atractiv și mai strălucitor pentru cei din jur, sporind încrederea în propria persoană.
Machiajul pentru sine
Multe persoane folosesc machiajul pentru a se “camufla”, altele, pentru a seduce. În prima categorie, machiajul poate fi o modalitate de a gestiona stresul și de a spori încrederea în sine. Atunci când ești atent la aspectul tău, ai parte de priviri pozitive de la ceilalți, ceea ce nu poate decât spori încrederea în propria persoană. Și, cu cât ai mai multă încredere în tine, cu atât probabilitatea de a te ocupa mai mult de propria persoană este mai mare.
Machiajul asigură simetrie și regularitate feței
Cu cât o față este mai simetrică și prezintă mai puține imperfecțiuni, cu atât pare mai atractivă. Machiajul poate să uniformizeze nuanța pielii, conturul chipului, al pomeților și să facă mai simetric aspectul ochilor și al buzelor. Folosește pentru machiaj produse cu ingredientele naturale, care conțin mai mulți nutrienți esențiali pentru piele și o protejează.
Ce să iei în considerare atunci când te machiezi
În spatele aspectului inofensiv, machiajul folosit incorect și excesiv poate avea, pe termen lung, consecințe dăunătoare asupra pielii. Folosirea unui număr mare de produse de machiaj împiedică epiderma să respire, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul fondului de ten, care poate ajunge să irite pielea și să provoace acnee. De asemenea, pielea își poate pierde din elasticitate, îmbătrânind prematur.
Indiferent dacă folosim mai multe sau mai puține produse de machiaj, demachierea este un pas esențial pentru frumusețea și sănătatea pielii. Aceasta se demachiază dimineața și seara, înainte de aplicarea produselor cosmetice.
Este recomandat ca, din când în când, să faci o pauză de machiaj și să folosești doar produse de îngrijire, pentru a ajuta pielea să se regenereze. Cu sau fără machiaj, obiectivul final trebuie să fie acela de a menține frumusețea și tinerețea pielii.
Deseori descris drept o activitate superficială, machiajul face totuși posibilă adaptarea la diverse circumstanțe ale vieții, oricât de imprevizibile și supărătoare ar fi acestea. Machiajul are beneficii pentru sănătatea mintală și emoțională. Este o modalitate bună de a face față provocărilor și incertitudinilor cotidiene. Machiajul te face să te simți frumoasă, iar acest lucru are un impact pozitiv și în alte domenii, inclusiv asupra psihicului.
Sursa foto: Freepik