Cele mai noi şi mai neobişnuite diete

6 mai 2015   Beauty

Cum celebrităţile sunt cele mai bune ambasadoare ale eficienţei unui regim de slăbire, vă invităm să le descoperiţi pe cele mai noi şi inedite şi să slăbiţi ca o... mondenă! Dieta bioritmului: Important nu este cât mănânci, ci când!

Cum celebrităţile sunt cele mai bune ambasadoare ale eficienţei unui regim de slăbire, vă invităm să le descoperiţi pe cele mai noi şi inedite şi să slăbiţi ca o... mondenă!

Dieta bioritmului

Important nu este cât mănânci, ci când!

Cine o urmează: Elsa Pataky

Creată de nutriţionistul italian Mauro Todisco, această dietă nu este una restrictivă, în sensul că nu cere reducerea porţilor de mâncare, ci-ţi propune să consumi alimentele în funcţie de ritmul tău bilogic intern. Mai exact, să mănânci atunci când organismul tău chiar o cere. Conform regulilor acestei diete, trebuie să consumi 60 % din meniul tău zilnic în prima parte a zilei, lăsând doar 40 % pentru după amiază şi seară. Oricum ar fi, ora limită este 9 seara, când mai ai voie doar la apă.

Organizarea mesei: Între orele 7 şi 15, consumă în special mâncăruri bogate în carbohidraţi, precum orez, paste, pâine, biscuiţi, cereale şi fructe uscate. Este indicat să mănânci fructe la orele 11 şi 17. De la ora 12 până la 15, ai voie la cartofi, mazăre, legume şi verdeţuri. După ora 21 este interzis să mai mănânci ceva.

Exemplu de meniu

Mic dejun: ou fiert, felii de pâine integrală cu brânzăi proaspătă, suc natural de portocale, cafea sau ceai.

Prânz (13-14): Spaghete Bolognese (cu sos de tomate şi carne tocată), salată verde şi fructe.

Cină (20-21): Peşte cu legume la tigaie şi iaurt cu miere.

Dieta macrobiotică

Pentru slăbit rapid!

Cine o urmează: Heidi Klum, Kate Middleton, Kate Hudson

Originară din Japonia, această dietă semi-vegetariană pune accentul pe alimentaţia organică, nutritivă şi sănătoasă şi eliminarea zaharurilor şi a grăsimilor. Principalul avantaj al acestui plan de nutriţie, destul de restrictiv, după părerea unora, este că rezultatele lui se vor vedea rapid. În plus, nu te vei simţi înfometat şi nici obosit, atât de des. Dieta macrobiotică clasifică alimentele în două categorii: cele Yin, ale energiei reci, şi anume fructele şi legumele, şi cele Yang, ale energiei calde, şi anume peştele şi cerealele.

Organizarea mesei:Cheia acestui regim constă în faptul că trebuie să mănânci doar când ţi-e foame şi să mesteci fiecare îmbucătură de mâncare de cincizeci de ori!!! Carnea roşie este interzisă complet, iar celelalte tipuri se pot consuma ocazional.

Exemplu de meniu

Micul dejun: 40 gr de pâine cu ulei de măsline, iaurt şi cafea.

Gustare: o jumătate de fruct.

Prânz: Carne de pui sau de curcan cu salată verde şi morcovi.

Gustare: un iaurt degresat.

Cină: Peşte, fructe de mare sau ouă cu roşii şi sparanghel.

Dieta holistică

Una dintre cele mai sănătoase

Cine o urmează: Beyoncé şi Cameron Diaz

Termenul holistic îşi are originea în grecescul „holos“, cuvânt care înseamnă „întreg“. Iar medicina holistică, care integrează şi alimentaţia cu acelaşi nume, tratează omul ca întreg, luând în considerare toate aspectele vieţii sale pentru a-l vindeca. Ei bine, şi dieta holistică are acelaşi scop, îmbunătăţirea stării de sănătate a celui care o urmează. Iar cum asta nu se poate face decât cu un aport serios de vitamine, minerale, acizi graşi esenţiali şi antioxidanţi, acest plan alimentar încurajează consumul de fructe şi legume, peşte şi fructe de mare, cereale integrale, lactate degresate şi carne slabă.

Împarte-ţi meniul zilnic în cinci mese separate şi nu sări peste niciuna! Două dintre aceste mese trebuie să fie consistente şi să conţină cât mai multe alimente organice, iar celelalte trei, mai uşoare.

Micul dejun: Lapte cu conţinut redus de grăsimi, cereale integrale şi kiwi.

Gustare: Pâine integrală cu caşcaval şi un ceai.

Prânz: Friptură de vită cu legume şi cartofi şi fructe.

Gustare: Iaurt fără grăsimi cu fructe.

Cină: Salată, omletă cu creveţi şi fructe.

Dieta Perricone

Pentru un chip mai tânăr

Cine o urmează: Regina Letizia a Spaniei, Eva Mendes, Julia Roberts

Este vorba despre o dietă antiaging, creată de doctorul Nicholas Perricone, reputat dermatolog american. Conform teoriei sale, ar trebui să evităm alimentele care provoacă inflamaţii celulare, cauza principală a apariţiei ridurilor şi pierderii elasticităţii şi luminozităţii pielii. Dieta Perricone favorizează superalimentele cu proprietăţi antiinflamatoare, antioxidante, antiacide şi antirid, care să frâneze îmbătrânirea celulară: proteine de calitate superioadă, fibre, vitamine şi acizi graşi Omega-3. Ce trebuie să mănânci? Peşte, carne de pui şi de vită şi fructe şi legume, de preferat mere, pere, spanac, conopidă, avocado, fasole, hrişcă, migdale. Ce nu ai voie? Orice fel de mâncare preparată cu făină, zahăr şi alte adaosuri artificiale.

Creatorul acestei diete îţi propune două modalităţi de a o urma, în funcţie de uşurinţa sau dificultatea cu care te poţi adapta la ea. Dieta de trei zile, cu schimbări vizibile, în bine, la nivelul aspectului pielii, sau dieta de 28 de zile, cu efecte benefice de durată.

Exemplu de meniu

Micul dejun: două felii de şuncă de curcan, 175 gr de iaurt natural, 120 gr de căpşuni, trei migdale şi un pahar cu apă sau ceai.

Prânz: 115 grame de pui la grătar, supă de legume şi salată de roşii.

Gustare: 1 ou fiert tare, o felie de pepene galben şi patru migdale.

Cină: 170 gr de somon la grătar, salată cu suc de lămâie şi un pahar de apă sau ceai.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/REX FEATURES, WWW.123RF.COM

Mai multe