Dieta care te face să radiezi! Iată ce recomandă celebrităţile!
Mai suplu, mai sănătos, mai radios. Da, este posibil! Noi am descoperit pentru tine regulile unei alimentaţii care să te ajute să slăbeşti, dar şi să-ţi recapeţi acea strălucire naturală. Frumuseţea chiar vine, în cazul acesta, din interior
Când Amelia Freer, un guru al stilului de viaţă sănătos şi, totodată, nutriţionist al vedetelor, şi-a publicat cartea Eat. Nourish. Glow (Mănâncă. Hrăneşte-te. Străluceşte, n.r.), mulţi au crezut că este vorba de un alt tratat despre diete şi mâncare sănătoasă. Este şi asta, dar şi ceva mai mult.
Freer, cea căruia cântăreţul Sam Smith îi datorează transformarea fizică în bine, pledează pentru alimentele care te fac, în acelaşi timp, să arăţi şi să te simţi bine şi nu este de acord cu regulile stricte şi restricţiile chinuitoare.
Dacă îţi doreai, aşadar, un program de alimentaţie în care scăderea în greutate să vină ca un bonus, strălucirea pe care o capătă chipul tău fiind garanţia principală, acesta este unul dintre ele! Este vorba despre acea strălucire sănătoasă, mentală şi fizică, sesizabilă atunci când nivelul nostru de energie creşte. Iar asta se poate obţine cu ajutorul alimentaţiei!
Renunţă la alimentele nocive, pe rând!
Creatoarea acestui program de lifestyle este de părere că vom obţine mai multe rezultate dacă vom elimina, unul câte unul, alimentele care ne fac să ne simţim obosiţi, fără motiv, şi să arătăm ca atare: dulciuri, băuturi acidulate şi îndulcite, alimente pe bază de gluten, cofeină, produse procesate, alcool. Asta deoarece schimbarea întregii alimentaţii, peste noapte, ne poate frustra şi, prin urmare, acest chin este sortit eşecului
Paltrow. La 42 de
ani, este una dintre
puţinele vedete
care au curaj să
apară în public
nemachiate.
Detox în bucătărie!
Sau, cu alte cuvinte, pregăteşte-ţi bucătăria de succes! Asta deoarece chiar şi cele mai bune intenţii într-ale stilului de viaţă sănătos se pot duce pe apa sâmbetei, dacă continui să ţii la îndemână bombele calorice.
Ce să arunci:
Cerealele pentru micul dejun. Majoritatea sunt bogate în zaharuri şi procesate.
Margarina. Înlocuieşte-o cu untul organic!
Alimente pe bază de gluten (pâinea, cerealele, produse de patiserie, paste).
Dulciuri rafinate.
Iaurturi. Multe nu sunt atât de sănătoase pe cât am crede şi conţin şi zaharuri.
Sosuri speciale pentru salate.
Alcoolul. Chiar şi mai puţin blamatul vin ar trebui aruncat, dacă există riscul ca paharul de cu seară să devină un obicei.
Aprovizionează-te cu:
Alimente bogate în proteine, precum peşte, pui, ouă, plante leguminoase, nuci şi seminţe.
Salate, legume şi fructe. Fiecare dintre mesele tale, inclusiv micul dejun, ar trebui să conţină fructe sau legume.
Condimente naturale: ierburi aromate, ardei iute, usturoi, lămâie, ulei de măsline şi de cocos şi făină din nucă de cocos.
Schimbă proviziile obişnuite de pseudo-băuturi precum cafeaua, ceaiul, sucurile şi alcoolul cu unele care să conţină doar apă şi bea cât mai multă, în fiecare zi.
Suplimentele alimentare naturale precum probioticele, vitamina D şi omega-3 sunt de ajutor unui regim de viaţă… strălucitor.
Alternative lalactate, precum laptele de migdale şi de cocos.
foto: hepta, toby hancock/ok! syndication, instagram, shutterstock, www.123rf.com