5 trucuri de îngrijire care te ajută să obții o piele fină, fără efort

23 noiembrie 2022   Beauty

O piele îngrijită corespunzător este una sănătoasă și fină, care te face să te simți încrezătoare și feminină. Descoperă în acest articol 5 trucuri pe care le poți pune în aplicare pentru o piele frumoasă.

1.   Apelează la tratamente de epilare definitivă

Tratamentul cu epilare definitivă nu numai că îndepărtează părul nedorit de pe corp și îmbunătățește aspectul pielii, dar rezolvă problema foliculitei care, uneori, poate apărea din cauza folosirii metodelor convenționale de epilare.

Aceste metode de epilare acasă, precum epilarea cu lama, necesită mult timp și atenție din partea ta și, mai mult decât atât, trebuie repetate la intervale foarte scurte de timp. Spre deosebire de acestea, tratamentul de epilare definitivă, indiferent că este realizat cu laser diodă sau cu tehnologia IPL, are loc o dată la câteva săptămâni, pe o perioadă determinată de timp, în funcție de caracteristicile pielii tale și ale foliculilor de păr.

Acest tratament se realizează în centre specializate de înfrumusețare. Poți să apelezi la epilare definitiva Brasov, București sau în orice alt oraș în care există astfel de centre.

2.   Folosește regulat un scrub pentru exfoliere

Rolul unui scrub de corp este de a îndepărta celulele moarte de pe suprafața pielii și de a stimula circulația sângelui. Îndeplinirea acestui rol este posibilă datorită particulelor exfoliante, care sunt suficient de aspre încât să înlăture celulele moarte, dar nu atât de abrazive încât să irite pielea.

Regularitatea folosirii unui scrub pentru corp este influențată de tipul tău de piele. Astfel, dacă pielea ta este una sensibilă și uscată, se recomandă exfolierea de 1-2 ori pe săptămână. Dacă pielea ta este una normală, fără nevoi speciale, poți să folosești scrub chiar și de 3 ori pe săptămână, în timpul dușului.

3.   Evită factorii care dăunează pielii

Aspectul pielii este influențat de numeroși factori, precum: alcoolul excesiv, fumatul, cofeina sau expunerea la soare fără factor de protecție. Toți acești factori contribuie la deshidratarea pielii și accelerează în același timp razele UV.

Pentru a avea o piele catifelată pe termen îndelungat, încearcă să renunți sau să minimizezi, pe cât posibil, consumul de alcool, tutun sau cofeină. În ceea ce privește expunerea la soare, este recomandat să folosești produse cu factor de protecție, atunci când ești la plajă sau când ești expusă timp îndelungat la soare. Chiar și pe timpul iernii, este recomandat să folosești produse cu factor de protecție UV pe față și pe gât.

4.   Ține stresul sub control

Stresul are un efect negativ asupra sănătății generale și influențează și aspectul pielii în același timp. Probabil ai și observat că în perioade stresante, pielea devine uscată și predispusă la acnee. Acest lucru este cauzat de faptul că stresul crește producția de hormoni, precum cortizolul, care poate reduce capacitatea celulelor de a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare pielii.

Pentru un psihic sănătos și o piele fină, încearcă să practici regulat tehnici de gestionare a stresului, precum: yoga, meditația sau diverse exerciții de respirație.

5.   Folosește produse de îngrijire intens hidratante

Când le lipsește apa, celulele epidermei au tendința de a deveni albe, oferindu-i pielii un aspect neplăcut. Ca să eviți acest lucru, asigură-te că hidratezi pielea cu ajutorul produselor de îngrijire, dar și prin consumul regulat de lichide.

În ceea ce privește hidratarea exterioară, este recomandat să folosești în fiecare seară creme hidratante care să asigure pielii tale toți nutrienții necesari. Pentru a-ți hidrata tenul, nu uita să aplici în fiecare dimineață, ca bază de machiaj, o cremă hidratantă care să combată factorii externi ce îți pot usca pielea.

Tratamentele de epilare definitivă, folosirea produselor de îngrijire corespunzătoare și evitarea factorilor dăunători sunt câteva dintre micile obiceiuri pe care le poți include în rutina ta de îngrijire. Făcând acest lucru, vei reuși să obții o piele sănătoasă și fină, fără prea mult efort.

Sursă foto: shutterstock.com

Mai multe