Romanian divas Meniul lor de vară
Aceste românce superbe pot intra fără probleme în şabloanele de frumuseţe de la Hollywood. Şi asta chiar dacă nu mai au chiar 20 de ani. Inspiră-te, aşadar, din dietele lor!
Anca Ţurcaşiu: 57 kg
Cuvântul de ordine în alimentaţia Ancăi Ţurcaşiu este măsura. Doar aşa reuşeşte artista în vârstă de 42 de ani să ţină timpul în loc, având o siluetă pe care multe n-o pot obţine nici la 20 de ani. Deşi nu ne recomandă meniul ei, cântăreaţa a dezvăluit revistei OK! ce conţine acesta. În plus, Anca are grijă să-şi menţină şi corpul tonifiat, cu ajutorul sportului. „De trei luni, în fiecare zi, fac o oră de mişcare. Fac Pilates sau aerobic, cu lecţii de pe DVD. Cine vrea să facă sport alături de mine, mă găseşte în fiecare zi, de la ora 11, la piscina hotelului Majestic!“, ne spune Anca. Dacă asta trebuie să faci pentru a arăta ca Anca, sigur vor fi doritori.
Micul dejun
Prima masă a artistei nu-i niciodată la fel. Uneori mănâncă fructe (de ex.: două piersici şi două prune) şi cafea îndulcită cu o linguriţă de miere, alteori alege iaurt cu fulgi de ovăz sau ouă fierte cu brânză de vaci sau de capră. Nu bea niciodată lapte dulce.
Prânz
Peşte cu legume sau mai multe feluri de legume, combinate (dovlecei, broccoli, ciuperci), cu brânză.
Cină
O salată mixtă cu roşii, castraveţi, salată verde, verdeaţă, ulei de măsline, lămâie şi brânză rasă, humus cu tabule (salată arăbească) sau o plăcintă cu un iaurt.
Gustări
O cafea cu 2- 3 pătrăţele de ciocolată sau o felie de pepene.
Roxana Iliescu: 58 kg
Vedeta B1 încearcă să respecte ceea ce nutriţioniştii vor să fie literă de lege: meniul nostrul zilnic trebuie să conţină 50% legume, 25% carbohidraţi şi 25% proteine. „Proteinele se pot lua şi din alte alimente decât carnea, cum ar fi fasolea, năutul, lintea, susanul sau humusul“, spune Roxana. Dacă sunteţi adepţii experimentelor, meniul Roxanei este numai bun de urmat.
Micul dejun
Alune de pădure, nuci acaju sau de macadamia şi fistic. Preferă ceaiul verde în loc de cafea. În dimineţile de vară, mănâncă pepenele roşu sau bruschette cu roşii, ulei de măsline şi busuioc.
Prânz
Roxana se dă în vânt după peşte (somon, ton, păstrăv) cu garnitură de legume sau de orez integral. Ciupercile cu legume sau preparatele cu linte sunt alte feluri de mâncare preferate. Consumă carne foarte rar (doar cumpărată din fermele bio), dar evită puiul.
Salată combinată cu susan, drojdie, ceapă roşie, muguri de soia. Roxana ne asigură că fulgii de drojdie de bere schimbă total gustul salatelor. Câteodată, mai bea şi iaurt, pe care-l preferă laptelui, care nu se digeră foarte repede.
Gustare
Năut prăjit
Dana Săvuică: 59 kg
Poliţia dietelor n-a reuşit s-o prindă niciodată pe Dana pe picior greşit. Asta pentru că vedeta nu se joacă atunci când este vorba despre imaginea ei, aşa cum ne-a mărturisit. „Având o viaţă activă, într-un domeniu care mizează pe aspectul exterior, am apelat la doctorul nutriţionist Michael Aharon de la Mikomed, pentru o dietă personalizată ce ţine cont de greutate, anamneză (antecedente medicale) şi preferinţe alimentare. Pot mânca orice, dar ţinând cont de cantităţi, iar pofta de mâncare am ameliorat-o prin acupunctură la nivelul urechii sau prin presopunctură.“
Ou fiert sau omletă prajită în ulei de palmier, pâine prăjită cu unt, croissant cu cafea şi un pahar de apă sau suc de portocale.
Salate Caesar, grecească sau cu seminţe, nuci, migdale şi fructe uscate. Rucola cu roşii cherry şi brânză de capră sau peşte la grătar. După 30 de minute, Dana savurează şi un desert constând într-o mini-tartă cu fructe, compot de fructe sau iaurt.
Cina
Grătar de peşte, pui sau vită, salată şi un pahar de vin roşu sec.
Gustări
Iaurturi, fructe sau cafea cu lapte şi mini-croissante, doar pentru că Dana are tensiunea mică.
Ramona Bădescu: 62 kg
Trimisa noastră specială în Italia arată mai bine ca niciodată. Şi asta deşi este o gurmandă „feroce“, care nu poate renunţa la plăcerile ei vinovate: dulciurile. „La Roma, am cofetăria mea preferată, de unde îmi cumpăr câte o prăjiturămille-feuille, iar din ţară ador mini-amandinele. În vacanţă, bucătarul m-a răsfăţat cu un desert răcoros: crocant de alune şi zahăr caramelizat cu îngheţată de casă cu vanilie de Madagascar şi cu fructe de pădure“. Sună delicios sau periculos?
Micul dejun
O farfurie cu fructe, de regulă papaya, mango, prune uscate, ananas, kiwi, portocale. Apoi, cereale integrale, nuci, goji, fructe de pădure uscate, amestecate cu iaurt slab sau cu puţin lapte. Cât despre cafea, Ramona o preferă tot pe cea făcută ca acasă, la ibric.
Prânz
Salată iceberg cu roşii cherry, ciuperci crude, boabe de porumb, fenicul, sparanghel crud, dovlecei cruzi şi piept de pui. Pentru a varia, Ramona mai pune în salate şi ton, brânză feta sau paste scurte.
Ramona începe cina cu fructe şi legume crude, pe care le trece printr-o cremă cu ulei, sare, piper şi sare de lămâie. Mai mănâncă şi ton cu soia sau carne la grătar (o preferă pe cea de struţ). După cină, bea o jumătate de pahar de vin.
Multe fructe, iaurt, îngheţată de fructe şi apă plată.
Foto: Mircea Marinescu, arhiva personală