Ţii post sau ai intoleranţă la gluten? Iată propunerea lui Carmen Brumă
O dietă sănătoasă nu presupune mese fără gust, şi nici înfometare. Uite cum poate arăta un mic dejun săţios, chiar şi fără gluten.
Carmen Brumă îţi propune să adopţi un stil de viaţă sănătos.
Intoleranţa la gluten este o boală chinuitoare, care, după unele estimări pesimiste, afectează aproximativ un om din 100. Pentru cei atinşi de acestă maladie, pâinea este o adevărată otravă şi le afectează întregul organism.
Multe persoane nu reuşesc să tolereze componenta proteică din produsele pe bază de grâu, secară şi orz, aşa că trebuie să renunţe definitiv la orice produs care le conţine.
Carmen Brumă propune un mic dejun sănătos pentru cei care au intoleranţă la gluten. În plus, se poate consuma şi în timpul postului. Iată de ce ai nevoie pentru a-l prepara:
„Lapte de cocos- 300 ml Fulgi de hrişcă- 3 linguri Fulgi de mei- 2-3 linguri Seminţe de cânepă- 2 linguriţe Scorţişoară după gust Miere sau sirop de arţar- opţional, 1-2 linguriţe Afine – opţional. Eu le-am folosit pentru decor. Combinarea fructelor cu alte alimente nu e recomandată, dar contează toleranţa digestivă individuală”, a scris Carmen pe blogul ei.
Un mic dejun fără gluten şi cu puţine calorii.
Foto: pagina personală