Anca Lungu se pregăteşte să nască cu moaşă FOTO

7 iunie 2018   Body & Soul

A dat România pentru Coasa de Azur, locul în care se va naşte în scurt timp cel de-al doilea copil al său.

După divorţul de Ştefan Lungu, prezentatoarea Observatorului de weekend de la Antena 1 şi-a refăcut viaţa alături de un afacerist grec, Harry Arampatzis. O nouă dragoste pentru care Anca Lungu a lăsat România în urmă, stabilindu-se împreună cu fiica sa, Natalia, la Nisa, unde urmează să-l nască pe cel de-al doilea copil al său.

Cum sarcina se apropie de termen, Anca s-a pregătit din timp cu cele necesare şi şi-a ales şi moaşa care o va ajuta să nască, o doamnă amabilă pe nume Delphine.

"O alesesem dintr-o lungă listă cu moaşe pe care medicul de aici mi-a dat-o la prima întâlnire. Zâmbetul ei larg şi fermitatea cu care mi-a strâns mâna au fost primele semne că făcusem alegerea corectă. Delphine m-a invitat în cabinetul ei şi am petrecut împreună mai bine de o oră şi jumătate, timp în care mi-a explicat cum decurge o naştere în Franţa pas cu pas, care sunt protocoalele maternităţii în care voi naşte, mi-a spus care e momentul în care trebuie să-mi iau bagajul şi să plec la spital şi am încheiat cu exerciţii de respiraţie", ne-a relatat Anca Lungu prima ei întâlnire cu moaşa care o va ajuta să-l aducă pe lume pe cel de-al doilea copil.

Spre deosebire de Româânia, în Franţa tot procesul naşterii este supravegheat de o moaşă (sage femme), chiar şi aducerea pe lume a copilului se face de către aceasta. Doctorul ginecolog se implică doar dacă sarcina este expusă anumitor riscuri. Cât despre medicamente, sunt preferate cele homeopate, pentru a nu dăuna fătului.

"Ştiam că Franţa e mama homeopatiei şi ştiam mult mai multe informaţii despre această parte a medicinei decât şi-ar fi imaginat Delphine. Le aflasem cu puţin timp în urmă tocmai de la Michèle Boiron, fiica celui care a pus bazele companiei BOIRON cu mai bine de 8 decenii în urmă. A fost ultimul interviu pe care l-am făcut cu doar o zi înainte de a pleca din ţară. Michèle lansa la Bucureşti cea de-a 7 a carte despre tratamentele homeopatice, o carte dedicată traumatologiei generale şi sportive. Purta ochelari cu rame de un albastru-electric, asortate la ploverul aşezat lejer pe umeri. Purta şi un zâmbet cald cu care şi-a tratat audienţa în timpul conferinţei de presă."

Anca Lungu şi Michèle Boiron

Iată şi câteva instantanee cu Anca Lungu în ultimul trimestru de sarcină

Mai multe