Ce meniu recomandă nutriţionista Cori Grămescu pentru această vară
Cori Grămescu, coach de nutriţie şi lifestyle, îţi recomandă pentru acest sezon un plan de dietă cu meniuri uşor de realizat, bazat pe alimente care îţi purifică organismul şi îţi asigură un necesar de substanţe nutritive. Iată câteva reţete uşoare şi sănătoase, pentru fiecare dintre cele trei mese ale zilei!
Cori Grămescu
Dimineaţa
Sandviş cu ou
1-2 felii de pâine integrală cu seminţe, unse cu puţin muştar. Ai nevoie de un ou întreg fiert tare şi de albuşul de la al doilea, ambele taiate felii. Adaugă şi câteva capere. Se mănâncă garnisit cu ardei gras, ridichi sau castraveţi.
Sau
Musli
2 linguri fulgi de hrişcă
2 linguri fulgi de mei
2 linguri fulgi de orz
2 linguri seminţe de dovleac crude
Un iaurt din lapte de capră
Sau
Mix de legume
½ avocado, un ardei gras roşu, o felie de pâine prăjită unsă cu o linguriţă de pesto de busuioc, 3-5 ridichi
Lipie umplută sănătos
Într-o lipie libaneză sau tortilla, pune o lingură de brânză slabă de vaci, salată verde, ardei gras, morcov ras, pătrunjel verde şi puţin pesto din roşii uscate
Prânz
Salata cu somon la cuptor
Salată verde, ardei gras, castraveţi, o lingură de capere, roşii cherry, 3 lunguri de porumb, bucăţele de somon pregătit la cuptor, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi puţin muştar.
Orez cu legume
5 linguri de orez integral fiert se sotează cu dovlecei, ardei, roşii uscate, ceapă verde şi vinete, la foc mic
Carne roşie cu garnitură
O bucată mică de carne roşie slabă precum muşchi de vită, pulpă de curcan, piept de raţă fără grăsime, un cartof mic copt sau cinci linguri de quinoa/orez integral, spanac sautee
Salată cu năut şi carne slabă
Mix de salată verde, roşii cherry, ardei copt, 3-4 linguri de năut fiert, castraveţi, ridichi şi puţină carne slabă (curcan, vită, peşte) la cuptor
Cină
Salată cu linte şi seminţe
Mix de salată verde, 3-5 linguri de linte fiartă, zucchini, ardei, roşii la grill, puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie
Peşte
Se prepară carnea de peşte alb la abur sau la cuptor, cu sparanghel sau conopidă tot la abur, salată de roşii cu ulei de măsline şi oţet balsamic
Ghiveci de legume
Taie cubuleţe de 1 cm din cât mai multe legume: morcov, ţelină, păstârnac, ceapă, ardei gras, roşii uscate, ciuperci, dovlecel, vânătă, mazăre, praz. Se condimentează bine cu condimente proaspete precum pătrunjel, mărar, piper, cimbru şi se adaugă puţin ulei. Se prepară la foc mic la cuptor
Fructe de mare cu legume
Mix de salată verde, ardei gras, castraveţi, capere, roşii cherry, dovlecei, fructe de mare precum caracatiţă, calamar, sepie la grill, zeamă de lămâie