Ce meniu recomandă nutriţionista Cori Grămescu pentru această vară

8 iunie 2016   Body & Soul

Cori Grămescu, coach de nutriţie şi lifestyle, îţi recomandă pentru acest sezon un plan de dietă cu meniuri uşor de realizat, bazat pe alimente care îţi purifică organismul şi îţi asigură un necesar de substanţe nutritive. Iată câteva reţete uşoare şi sănătoase, pentru fiecare dintre cele trei mese ale zilei!

Cori Grămescu

Dimineaţa

Sandviş cu ou

1-2 felii de pâine integrală cu seminţe, unse cu puţin muştar. Ai nevoie de un ou întreg fiert tare şi de albuşul de la al doilea, ambele taiate felii. Adaugă şi câteva capere. Se mănâncă garnisit cu ardei gras, ridichi sau castraveţi.

Sau

Musli

2 linguri fulgi de hrişcă

2 linguri fulgi de mei

2 linguri fulgi de orz

2 linguri seminţe de dovleac crude

Un iaurt din lapte de capră

Sau

Mix de legume

½ avocado, un ardei gras roşu, o felie de pâine prăjită unsă cu o linguriţă de pesto de busuioc, 3-5 ridichi

Lipie umplută sănătos

Într-o lipie libaneză sau tortilla, pune o lingură de brânză slabă de vaci, salată verde, ardei gras, morcov ras, pătrunjel verde şi puţin pesto din roşii uscate

Prânz

Salata cu somon la cuptor

Salată verde, ardei gras, castraveţi, o lingură de capere, roşii cherry, 3 lunguri de porumb, bucăţele de somon pregătit la cuptor, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi puţin muştar.

Orez cu legume

5 linguri de orez integral fiert se sotează cu dovlecei, ardei, roşii uscate, ceapă verde şi vinete, la foc mic

Carne roşie cu garnitură

O bucată mică de carne roşie slabă precum muşchi de vită, pulpă de curcan, piept de raţă fără grăsime, un cartof mic copt sau cinci linguri de quinoa/orez integral, spanac sautee

Salată cu năut şi carne slabă

Mix de salată verde, roşii cherry, ardei copt, 3-4 linguri de năut fiert, castraveţi, ridichi şi puţină carne slabă (curcan, vită, peşte) la cuptor

Cină

Salată cu linte şi seminţe

Mix de salată verde, 3-5 linguri de linte fiartă, zucchini, ardei, roşii la grill, puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie

Peşte

Se prepară carnea de peşte alb la abur sau la cuptor, cu sparanghel sau conopidă tot la abur, salată de roşii cu ulei de măsline şi oţet balsamic

Ghiveci de legume

Taie cubuleţe de 1 cm din cât mai multe legume: morcov, ţelină, păstârnac, ceapă, ardei gras, roşii uscate, ciuperci, dovlecel, vânătă, mazăre, praz. Se condimentează bine cu condimente proaspete precum pătrunjel, mărar, piper, cimbru şi se adaugă puţin ulei. Se prepară la foc mic la cuptor

Fructe de mare cu legume

Mix de salată verde, ardei gras, castraveţi, capere, roşii cherry, dovlecei, fructe de mare precum caracatiţă, calamar, sepie la grill, zeamă de lămâie

Mai multe