Laura Cosoi îţi propune un meniu complet pentru o săptămână FOTO & VIDEO

20 februarie 2017   Body & Soul

În timp ce pregăteşte o nouă carte de bucate, vedetei i-a venit ideea să ne propună schema unui meniu complet, cu trei mese pe zi, pentru o săptămână.

Totul a pornit de la ideea de-a oferi reţete pentru preparate gustoase şi sănătoase în acelaşi timp, mai ales acum, când oferta de legume şi verdeţuri de grădină este limitată.

Laura Cosoi a gândit un meniu complet pentru şapte zile, cu trei mese pe zi, pentru a căror preparare a inserat şi link-uri către reţete, pentru a-ţi veni în ajutor. Totodată, pentru ca organismul tău să asimileze cât mai bine nutrienţii, dar şi pentru a nu-l încărca excesiv, Laura Cosoi ne sfătuieşte să mâncăm masa de seară cât mai devreme.

Iată mai jos propunerile ei culinare:

Luni

Mic dejun – omletă cu brânză tofu şi ierburi aromatice Prânz – supă cremă de morcov şi sufleu de broccoli cu branză de capră Cină – salată de crudităţi cu lămâie

Marţi

– sandviş cu ciuperci la grătar

– supă de linte şi păstrăv la grătar

Miercuri

– budincă din fulgi de ovăz cu stafide hidratate, miere şi scorţişoară

– supă-cremă de legume şi salată de ton cu fasole boabe roşie, andive şi spanac sau

– salată de rucola cu fructe de mare

Joi

– spumă de fructe cu iaurt (pui în blender fructe de sezon)

– supă de roşii (sau de

, dacă ai păstrat în congelator) şi somon la grătar cu legume la abur

Vineri

– burrito cu ou şi avocado

– supă-cremă de ţelină cu nucă şi

(se găseşte şi proaspăt la supermarket)

– salată de măr cu brânză de capră

Sâmbătă

cu cereale neîndulcite

e şi salată de vinete cu maioneză de avocado

 – salată de crudităţi cu brânză de capră

Duminică

– dovleac cu mascarpone şi nuci

şi piept de curcan umplut cu brânză şi verdeţuri

– orez integral cu creveţi

Mai multe