Operaţiile estetice la Hollywood. Află adevărul despre aceste proceduri!

8 septembrie 2016   Body & Soul

[caption id="attachment_392375" align="alignnone" width="640"] Jennifer Aniston şi-a făcut rinoplastie în tinereţe[/caption]

Frumuseţe pe muchie de cuţit? Este posibil. Şi nu doar în filme. Nu te grăbi spre sala de operaţii şi află 10 lucruri pe care-ar trebui să le ştii înainte de-a apela la bisturiu.

Prima întâlnire cu chirurgul estetician este şi cea mai importantă. Iar tu trebuie să te asiguri că vei ieşi din cabinetul doctorului doar după ce primeşti răspunsul la toate nedumeririle tale. De cealaltă parte, esteticianul trebuie să stabilească dacă eşti un bun candidat pentru intervenţia cerută, să-ţi explice în ce constă porcedura şi să te avertizeze asupra eventualelor complicaţii. Foarte important este ca medicul să-ţi arate fotografii cu rezultatul unor alte intervenţii de genul celei pe care o doreşti tu, pentru a te lămuri dacă este într-adevăr ceea ce-ţi doreşti.

Specialiştii în chirurgie estetică nu recomandă mai mult de două operaţii estetice diferite într-o zi. Şi nici ca pacientul să fie ţinut mai mult de şase ore în sala de operaţie, altfel riscă să rămână cu traume psihice sau fizice. În plus, cu cât operaţia chirurgicală durează mai mult, cu atât cresc şi riscurile pentru pacient. Esteticienii sunt de părere că anumite proceduri se pot face împreună, cum ar fi cele la sâni şi intervenţiile asupra stomacului sau implanturile şi liftingul facial.

Nu te aştepta să poţi merge la o petrecere la câteva zile după ce te-ai operat. În general, este nevoie de o perioadă de recuperare de circa 7-10 zile, în funcţie de tipul intervenţiei estetice, înainte de-a ieşi în public, în formă maximă. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre rezultatul final al operaţiei. Pentru asta, trebuie să ai o răbdare de fier, căci de-abia după şase luni, sau mai mult, vei primi ce-ai cerut.

Conform standardelor internaţionale, rata complicaţiilor în cadrul intervenţiilor estetice nu trebuie să depăşească 4 %. Cu toate acestea, în cazul unor anumite tipuri de operaţii, cum ar fi liposucţia (îndepărtarea grăsimii nedorite prin aspirare), anumite iregularităţi pot fi ceva obişnuit. Important este ca esteticianul să fie sincer cu tine şi să-ţi explice cât mai clar, înainte de operaţie, ce complicaţii pot apărea.

Despre Megan Fox s-a zvonit că şi-ar fi făcut implanturi în pomeţi

Se poate întâmpla ca socoteala de acasă să nu se potrivească cu cea din târg, iar rezultatul operaţiei să nu fie cel pe care ţi l-ai imaginat. Cel mai bine ar fi să compari fotografiile de dinainte de operaţie cu imaginea de după şi să discuţi cu chirurgul despre aşteptările tale. Ce variante ai? Ori accepţi rezultatul, ori faci o altă operaţie. O altă opţiune ar fi să ceri o a doua sau chiar o a treia opinie.

Operaţia trece, urmele rămân. Este o consecinţă la care trebuie să te aştepţi. În funcţie de procedură, cicatricile sunt cauzate în proporţii egale, de 50/50, de următorii factori: îndemânarea chirurgului sau plasarea cusăturii cât mai abil şi capacitatea de vindecare a organismului tău.

O astfel de procedură nonchirurgicală nu afectează organismul, pe termen lung. Ba, dimpotrivă, specialiştii esteticieni susţin că injecţiile cu botox au, în timp, chiar efecte anti-îmbătrânire. Cum aşa? Ei bine, această substanţă ar slăbi muşchii care duc la lăsarea pielii, lucru care ajută la tonifierea acelora care o ridică. Chiar de-o fi aşa, abuzul de botox nu este în niciun caz recomandat.

Într-adevăr, implanturile nu sunt nişte „dispozitive“ care nu durează o viaţă. Şi cu cât le ai de mai mult timp, cu atât mai repede este indicat să le schimbi, pentru a evita complicaţiile. Chirurgul tău estetician ar trebui să te avertizeze, atunci când treci printr-o operaţie de mărire a sânilor, că va urma şi alta, mai târziu, fie că e vorba de lifting, fie de înlocuire a silicoanelor.

Cea mai mare cantitate de grăsime care se poate aspira este de 4 kg. Iar în cazul persoanelor supraponderale, acest lucru nu este eficient, nici vizibil. Ele au nevoie de o scădere substanţială în greutate pentru a reveni în formă. Ideal ar fi ca cei care apelează la liposucţie să nu aibă mai mult de 5 kg în plus faţă de greutatea ideală, căci această procedură ajută doar la eliminarea grăsimii din zonele care nu răspund la diete şi sport.

Multe femei se tem că silicoanele ar putea îngreuna detectarea cancerului de sân. Tot doctorii esteticienii sunt cei care le liniştesc, susţinând că tehnicile folosite pentru depistarea tumorilor sunt atât de avansate, încât implanturile n-ar putea să le ascundă. Iar faptul că esteticienii preferă astăzi să plaseze implanturile în spatele muşchilor pectorali elimină din start această problemă.

Chirurgie à la Hollywood

O mică ajustare a nasului, netezirea câtorva riduri sau ceva mai mult volum în buze. În doze mici, vei cuceri. În doze mari, vei pune pe fugă. Iar aceste vedete sunt cele mai bune exemple!

[caption id="attachment_392299" align="alignnone" width="640"] Ashlee Simpson şi-a făcut o operaţie de modelare a nasului[/caption]

Aşa Da!

Jennifer Aniston (rinoplastie)

Megan Fox (implant de pomeţi)

Ellen DeGeneres (lifting facial)

Ashlee Simpson (rinoplastie)

Melanie Griffith este un exemplu al abuzului estetic

Aşa Nu!

Melanie Griffith (mărirea buzelor)

Lisa Rinna (mărirea buzelor şi injecţii cu botox)

Dolly Parton (implanturi mamare)

Lindsay Lohan (injectarea buzelor şi-a pomeţilor)

Celebra cântăreaţa şi-a mărit excesiv sânii

Mai multe