Trucuri de la Mama Natură pentru o frumuseţe ca la Hollywood
Câteodată, Mama Natură trebuie ajutată, astfel încât lucrarea ei să nu fie alterată în timp, iar cuvântul cheie este îngrijirea. Iar dacă foloseşti ustensile primite de la aceeaşi natură, corpul tău îţi va mulţumi de două ori. Pentru frumuseţe, dar şi pentru sănătate.
Ingredientele naturale, aliatele frumuseţii tale
Fond de ten pudră din ingrediente bio
Cum de multe ori chipul tău are nevoie de acoperire şi protecţie în faţa poluării, fondul de ten este mai degrabă o necesitate, decât un artificiu cosmetic. Dar ce te faci cu toate acele ingrediente toxice sau chimicale pe care le conţine flaconul cu fond de ten? Dacă nu vrei să faci compromisuri şi eşti genul 100% bio, ai putea să-ţi creezi singură, acasă, o bază de machiaj cu ingrediente în care ai încredere. Îţi propunem o reţetă testată de unii specialişti în cosmetică naturală, fără să garantăm că se potriveşte tuturor tipurilor de ten. Atenţie, însă! Nu vorbim de o ştiinţă exactă, aşa că ce poate fi indicat pentru un anumit chip nu se vede la fel de bine pe un altul.
Ce foloseşti?
Făină de arorut (condiment fără gluten din Asia)
Pudră de cacao
Scorţişoară
Nucşoară
Opţional:
Unei de jojoba, măsline sau migdale
Cum se face?
Se începe cu o bază de făină de arorut (1 linguriţă pentru tenul închis, o lingură pentru cel deschis), apoi se adaugă unul dintre următoarele ingrediente (sau un amestec cu toate), pudră de cacao, scorţişoară şi nucşoară, până ce se obţine nuanţa dorită. Dacă se doreşte un fond de ten mai compact, se pot adăuga cinci sau mai multe picături din uleiul ales, până se obţine textura dorită.
Sfat! Testează o mostră din pudra obţinută pe o parte a feţei, pentru a vedea dacă ţi se potriveşte!
Mască ultra hidratantă pentru păr
Câteodată, bucătăria şi cămara ta sunt mai ofertante decât magazinul cu produse de îngrijire, aşa că noi îţi propunem una dintre cele mai hidratante măşti pentru păr, numai bune de folosit în anotimpul rece.
Ingrediente:
2 linguri ulei organic de avocado
100 g maioneză făcută în casă
1lingură miere zaharisită
Pentru maioneză homemade: Amestecă, într-un bol, un gălbenuş de ou organic cu 100 ml de ulei de măsline extravirgin şi bate compoziţia până ajunge să arate ca o maioneză. Adaugă uleiul de avocado şi mierea şi amestecă ingredientele până când acestea capată consistenţa unui balsam de păr mai gros.
Udă-ţi părul cu apă caldă, pentru a se deschide bine cuticulele. Aplică masca de la rădăcină către vârfuri, folosind un pic mai mult decât atunci când aplici balsamul normal de păr, apoi acoperă părul cu un prosop călduţ. Lasă să acţioneze între 30 de minute şi 2 ore, apoi şamponează părul ca de obicei.
Fructe de pădure, pentru un chip mai luminos
Mască de faţă cu iaurt şi fructe de pădure
Ştiam deja că fructele de pădure sunt mici minuni ale naturii, cu multiple beneficii pentru sănătatea ta, aşa că nu e nicio surpriză că acestea pot fi folosite şi ca produse de frumuseţe. Asta pentru că afinele, fragii, măceşele sau zmeura luptă împotriva radicalilor liberi şi-ţi lasă faţa luminoasă.
Cum se face?
Amestecă într-un blender două linguri de iaurt simplu cu alte două linguri de miere. Adaugă circa 60 de grame de fructe de pădure diferite şi, apoi, o lingură de suc de lămâie. Aplică amestecul obţinut pe faţă, cu mâna, lasă masca să acţioneze până la 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă.
Scrub homemade din zahăr
Vorbim de acel produs de îngrijire care are atâtea variante naturale, pornind de la mălai, sare de mare şi ajungând la zaţul de cafea. Noi îţi propunem o reţetă mult mai dulce, cu ajutorul căreia să-ţi exfoliezi bine pielea.
Ingrediente
Circa 200 g de zahăr granulat
200 grame de ulei organic la alegere
2-4 picături de ulei esenţial de lavandă
Combină toate ingredientele într-un bol, amestecă până se omogenizează şi pune crema obţinută într-un recipient de sticlă, pentru a se păstra cât mai bine proprietăţile uleiurilor. Freacă-ţi corpul timp de un minut cu amestecul obţinut, lasă pasta să acţioneze timp de 3-4 minute, apoi clăteşte-te. Vei obţine o piele mai netedă, iar uleiurile din compoziţia scrubului îţi vor hidrata, în acelaşi timp, pielea.
Avocado şi miere
Bune pentru corpul tău!
Mierea: un excelent exfoliant şi o sursă naturală de acid alfa hidroxi, care dizolvă pielea moartă şi netezeşte liniile fine ale tenului.
Uleiurile de măsline şi de avocado: hidratează, netezeşte şi îmbunătăţeşte flexibilitatea pielii şi a firului de păr. Sunt bogate în acizi graşi Omega-3, vitaminele A, D şi E şi antioxidanţi puternici, care luptă împotriva îmbătrânirii premature. Uleiul de avocado estompează petele de pe chip, cauzate de vârstă şi soare, şi dinamizează producţia de colagen.
Gălbenuşul de ou: închide porii şi este benefic împotriva punctelor negre şi a acneei. Folosit pe păr, datorită conţinutului de colesterol şi vitamine, repară firul fragil şi deteriorat, lăsându-l moale şi luminos.
Scorţişoara: îmbunătăţeşte aspectul ridurilor, deoarece stimulează vasele de sânge şi, prin urmare, circulaţia de la suprafaţa pielii. Prin urmare, pielea feţei se umflă într-o oarecare măsură, netezind, în acest fel, liniile fine. În plus, scorţişoara este de ajutor şi împotriva coşurilor.
Fructele de pădure: cunoscute sub denumirea de superalimente, acestea sunt adevărate bombe cu antioxidanţi, care repară ceea ce au stricat radicalii liberi: riduri şi alte semne ale îmbătrânirii premature.
Lămâia: vitamina C şi celelalte enzime naturale prezente din abundenţă în citrice atribuie pielii un aspect mai luminos şi sănătos.
Fă ca ele!
Miranda Kerr
Castraveţii fac minuni pentru piele. Taie câteva felii şi acoperă-ţi cu ele chipul! Sucul de castravete va absorbi impurităţile din piele, lăsându-ţi faţa mai curată şi mai luminoasă.
Katy Perry
Albuşul de ou este indicat împotriva ridurilor, dând pielii un aspect mai ferm. Amestecă-l cu ulei de migdale, aplică-l pe faţă şi lasă-l să acţioneze circa 15 minute.