Cafeaua cu adaptogeni. Un produs inovator care merită încercat

19 august 2025   Lifestyle

Ești un iubitor de cafea care caută un plus de sănătate în ceașca sa de dimineață? Nu căuta mai departe decât cafeaua adaptogenă, cunoscută și sub numele de cafea cu ciuperci sau cafea nootropică.

În acest articol vei învăța tot ce trebuie să știi despre cafeaua adaptogenă, o nouă tendință în domeniul wellnessului care cucerește lumea. Vei afla câteva lucruri interesante despre acest ingredient în ascensiune, inclusiv modul în care este amestecat cu cafeaua espresso. Această combinație oferă o senzație de revigorare matinală fără efecte secundare negative și îți îmbunătățește starea de spirit, energia și imunitatea.

Cafeaua adaptogenă este o cafea infuzată cu ciuperci, substanțe naturale care ajută organismul să se adapteze la stres și promovează bunăstarea generală. Dar ce sunt exact adaptogenii și ciupercile și cum beneficiază din acestea organismul? În caz că nu știai, definiția unui adaptogen sau „substanță adaptogenă” este folosită în medicina naturistă antică pentru pretinsa stabilizare a proceselor fiziologice și a procesului de homeostazie.

Adaptogenii, alias cafeaua cu ciuperci, sunt ierburi, rădăcini și ciuperci folosite de secole în medicina tradițională pentru a ajuta organismul să se adapteze la stres. Acestea funcționează ajutând la echilibrarea sistemelor hormonale și nervoase ale organismului, ceea ce poate îmbunătăți energia, concentrarea și bunăstarea generală. Printre cei mai populari adaptogeni utilizați în cafea se numără Coama-leului, Chaga, Coada de curcan, Ashwagandha, Rhodiola și Cordyceps, iar pe unele dintre acestea le  găsești și aici în combinație cu cafeaua.

Printre cei mai uimitori adaptogeni este Coama-leului, care e important pentru sănătatea creierului, proprietățile neruprotectoare, stimularea concentrării, claritatea mentală și îmbunătățirile cognitive. Unele studii au adus dovezi privind îmbunătățirile la pacienții cu Alzheimer care au consumat acest produs. De asemenea, s-a constatat că această ciupercă are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer.

Indiferent dacă îți plac ciupercile sau le eviți cu orice preț, suplimentele, precum cafeaua cu ciuperci, sunt populare printre cei care caută un avantaj nutrițional. Chiar dacă nu-ți place gustul ciupercilor, s-ar putea să găsești această băutură ca o alternativă plăcută la ceașca ta zilnică de cafea, în special datorită beneficiilor suplimentare pentru sănătate.

Foto: Pexels

Mai multe