Cei mai buni actori în roluri negative

15 martie 2016   Lifestyle

“Iubim să-i urâm”, era o vorbă pentru acei oameni cu o imagine negativă, dar atât de atrăgătoare. E şi cazul celor mai buni actori în roluri negative, care reuşesc să câştige simpatica cinefililor, ba chiar o isterie uneori şi, de ce nu, faimă pe termen lung. Care sunt starurile masculine care joacă atât de seducător şi de inspirat personajele răufăcătoare? Care sunt bad boys-ii cinematografiei care n-au cum trece neobservaţi?

Iată care sunt cei mai buni actori în roluri negative dintre cei mai buni!

Johnny Depp – “Whitey” Bulger în “Black Mass”

Cine l-a văzut pe boemul, fantezistul, introvertitul Depp în vreun rol de asemenea calibru, mai ales de partea băieţilor răi? Nimeni, până la surprinzătorul film 2015 “Black Mass”. Se pare că interpretarea mafiotului din viaţa reală, James “Whitey” Bulger îl încadrează pe Johnny Depp ca unul dintre cei ami buni în roluri negative, cu cea mai mişto prestaţie dintr-ale starului. Iar transformarea, la fel, lăudabilă, personajul său reuşind să-l facă atât terificant, cât şi impresionant.

Johnny Depp

Tom Hardy – gemenii Reggie & Ronnie Kray “Legend”

Gangsterii identici Reggie şi Ronnie Kray. Sau doi dintre cei mai notorii criminali din istoria britanică din anii ’60. Sau cea mai provocatoare prestaţie din partea actorului Hardy, care-a ales din nou nu unul, ci două personaje controversate. Un film în care Hardy joacă la dublu firi atât de elegante în nebunia lor, că au topit multe, multe inimi îndrăgostite instantaneu de el. Un rol uimitor, şi din punct de vedere obictiv. Cum să nu fie unul dintre cei mai buni actori în roluri negative, mai ales din ultimul an?

Tom Hardy în rol dublu negativ

Anthony Hopkins – Hannibal Lector, „The Silence of the Lambs”

Revenind la istoria filmelor cu răufăcători iconici, n-avem cum să nu amintim de marele Hopkins. Un rol înfricoşător, al unui psiholog foarte inteligent care-ţi intră în minte, apoi te mănâncă, literalmente. Farmecul cuvintelor, eleganţa europeană a personajului, gusturile sale rafinate interpretate atât de iscusit de Hopkins mai că te fac să uiti că e un criminal în serie canibal.

Hopkins în Tăcerea mieilor

Hugo Weaving - Agentul Smith, trilogia “Matrix”

 Pentru fanii filmelor SF, unul dintre cei mai buni actori în roluri negative este periculosul agent Smith – la costum negru, cu ochelarii pe ochi, cu un scop sigur: de-a opri rebeliunea umană în războiul Omului versus Roboţi. El e cel care-I lipeşte gura lui Neo şi rânjeşte la el atât de serios, că panichează şi spectatorul. “La ce bun un telefon dacă nu poţi vorbi?”, replica el în momentul acela.

MATRIX, Hugo Weaving, 1999

Ralph Fiennes – Amon Goeth, “Schindler’s List”

De-a dreptul fermecător, Fiennes joacă rolul vieţii sale, unul crud, dar care emană “o sexualitate a răului”, cum remarcă Steven Spielberg. Goeth este comandantul plin de cruzime al lagărului în care se desfăşoară acţiunea celebrului film. Pelicula este una tranşantă, realistă, emoţionantă şi sensibilă. Dar Fiennes reuşeşte să fie unul dintre cei mai buni actori în roluri negative, iar asta se poate demonstra şi cu scena finală: este executat prin spânzurare, dar nu înainte de a-şi aranja părul frumos şi de-a rosti Heil, Hitler – care face din lipsa lui de remuşcări una înfiorător de autentică.

SCHINDLER'S LIST, Ralph Fiennes, 1993

Printre cei mai buni actori în roluri negative se numără şi Jack Nicholson în “The Shining” şi ca Joker, dar şi Malcolm McDowell în “A Clockwork Orange”.

Foto www.cinemagia.ro

Mai multe