CeZar, artistul român de stradă care încântă irlandezii, şi-a lansat primul album
Se pare că povestea fericită a lui Ed Sheeran sau a lui Passenger poate avea şi o variantă românească, în sensul că talentul se poate descoperi şi în plină stradă, acolo unde mulţi artişti faimoşi îi au începuturile. Termenul englezesc este busker şi este vorba despre un artist de stradă, aşa cum a fost (şi continuă, probabil, să fie) şi românul Cezar Hăbeanu, pe numele lui de scenă CeZar, care şi-a lansat, zilele trecute, albumul de debut: “2005”.
Cezar, într-o reprezenţatie pe stradă
“Albumul reprezintă povestea mea şi am ales să-l numesc 2005, deoarece marchează începutul carierei mele în muzică”, spune CeZar. “Fiecare piesă este inspirată de persoane şi întâmplări care şi-au lăsat amprenta asupra ceea ce sunt eu astăzi”, încheie acesta.
CeZar a început să cânte la chitară de la o vârstă fragedă, iar la 17 ani stârnea admiraţia trecătorilor, interpretând piese celebre pe străzile Ploieştiului. Apoi, şi-a luat destinul în propriile mâini şi a plecat în Amsterdam, unde a locuit timp de trei ani, devenind unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni de stradă. În 2013 a decis să se mute în Dublin, Irlanda, locul în care şi-a confirmat statutul de interpret şi compozitor (singer-songwriter). CeZar locuieşte în continuare în Irlanda, însă călătoreşte des prin Europa, pentru a-şi promova muzica.
Coperta albumului 2005
Cezar are 28 de ani şi locuieşte în Irlanda
Albumul lui de debut, “2005”, este un album pop-rock, care îmbină sound-ul acustic “crud” cu elemente moderne, ce-i oferă un statut de egalitate cu lucrările artiştilor consacraţi la nivel internaţional.
Acesta include opt piese în limba engleză, toate compoziţii originale, pe care artistul le-a scris, înregistrat şi mixat în studiouri din România, Irlanda şi Statele Unite ale Americii.
“2005” este disponibil deja pentru download şi streaming în toate magazinele online, precum iTunes, Deezer, Google Play, Spotify şi multe altele.
“2005” a fost înregistrat cu ajutorul lui Şerban-Ionuţ Georgescu (bass), Andrei Ilie (tobe), ambii din trupa Fameless, şi Călin Marcu (chitară electrică), care a facut parte din formaţia Coma. Printre alţii, au mai contribuit Nora Deneş (pian, vioară), Corina Ciuplea (violoncel) de la Muse Quartet şi Brigitta Szebenyi (voce).
Îl puteţi urmări pe CeZar pe pagina sa de facebook: www.facebook.com/CeZarPage