Cinci avantaje ale unei raportări corporative financiare corespunzătoare

16 februarie 2023   Lifestyle

Raportarea corporativă financiară a devenit în ultimii ani un element esențial prin care companiile de diverse dimensiuni și care activează în toate domeniile economiei dovedesc cultura organizațională superioară și modul eficient în care este guvernat întregul demers managerial. Raportarea financiară de tip corporativ realizată în mod profesionist de către specialiști cu experiență în domeniu reprezintă o obligativitate în condițiile în care persoanele interesate în obținerea unor informații utile au cerințe din ce în ce mai ridicate, iar reglementările impuse de guverne sunt tot mai numeroase.

Prin realizarea unei raportări corespunzătoare, companiile pot beneficia de o serie de avantaje evidente, care reprezintă un mod de a trece în fața competiției și de a mări șansele de succes economic. Cea mai bună metodă de realizare a documentelor de raportare financiară este externalizarea serviciului prin apelarea la o firmă de consultanță cu experiență vastă în domeniu, precum Mazars.ro. Această firmă oferă o gamă diversă de servicii, precum auditul financiar extern, consultanță în managementul riscului și consultanța juridică și fiscală. 

Iată care sunt cele cinci avantaje ale unei raportări corporative financiare!

1.Prin intermediul raportării corporative, compania va realiza o comunicare corespunzătoare cu persoanele interesate de rezultatele financiare obținute. Acționarii, partenerii de afaceri, instituțiile statului, creditorii și membrii societății civile vor avea o încredere sporită în activitatea viitoare, cunoscând cu exactitate care este nivelul real la care se situează firma. Studiile economice au dovedit că firmele care au o relație strânsă cu partenerii au șanse de profit crescute.

2.Un raport bine întocmit dovedește transparența companiei, mai ales dacă acesta este realizat de către o firmă de consultanță în afaceri cu renume bun în lumea business-ului și cu rezultate pozitive de-a lungul timpului. Performanța financiară a companiei ușurează în mod sensibil accesul la investitori prin transmiterea către aceștia a unor informații credibile, legate de evoluția economică a business-ului.

3.Rapoartele corporative sunt utile și managementului companiei. Conducerea firmelor poate lua astfel decizii informate în legătură cu implementarea unor idei de afaceri care să fie eficiente și să dea rezultate în practică. Rapoartele corespunzătoare cuprind și o parte de soluții ce pot fi aplicate cu ușurință pentru minimalizarea riscurilor și transformarea acestora în oportunități de afacere.

4.Raportarea corporativă financiară este și un instrument eficient în evaluarea corectă a performanțelor economice. Informațiile surprind evoluția pozitivă sau negativă a activităților și ușurează procesul de decizie al antreprenorilor. În cazul în care rezultatele sunt pozitive, se obține convingerea că deciziile luate sunt cele corecte, iar în cazul în care sunt surprinse performanțe negative este cazul să se adopte o nouă direcție, care să permită redresarea economică;

5.Raportarea financiară trebuie să fie realizată prin conformarea față de standardele prevăzute în legislație. Aceste standarde, atât financiare, cât și legale, sunt obligatorii și trebuie să fie respectate pentru a nu se ajunge într-o situație dificilă în relația cu instituțiile de control ale statului român, dar și pentru obținerea unei imagini pozitive a companiei.

În concluzie, raportarea financiară corporativă nu trebuie să fie neglijată, întocmirea ei adecvată prin utilizarea serviciilor unor firme de consultanță în afaceri reprezentând o bună oportunitate de a profita de numeroasele avantaje ce pot fi obținute.

Sursa foto: Unsplash.com

Mai multe