Cinci sfaturi utile pentru o călătorie sigură în străinătate

20 septembrie 2024   Lifestyle

Planificarea unei călătorii într-o țară străină este în cele mai multe cazuri un prilej de entuziasm și anticipare, însă pentru garantarea unei experiențe plăcute este recomandată luarea unor precauții care să permită evitarea unor situații nedorite.

 Indiferent de motivul deplasării, fie în scop turistic, fie pentru afaceri, cel mai important lucru este siguranța tuturor călătorilor. Câteva precauții ușor de luat pot face diferența între o călătorie memorabilă și una care să lase urmări neplăcute. 

Unul dintre aspectele ce nu trebuie pierdute din vedere în momentul planificării călătoriei este încheierea unei asigurări de călătorie care să ofere o protecție superioară din punct de vedere financiar și medical. Asirom.ro pune la dispoziție asigurarea de călătorie Easy Travel, un instrument care protejează financiar cetățenii români cu vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani ce călătoresc peste granițe. Această poliță oferă numeroase avantaje, cum ar fi posibilitatea de personalizare, asistența pe toată durata călătoriei și acoperirea pierderii bagajului. 

Iată ce măsuri trebuie să fie luate înaintea plecării într-o călătorie în străinătate!

  1. Unul dintre cele mai benefice instrumente care oferă un grad înalt de protecție este asigurarea de călătorie. Cu ajutorul acesteia o varietate de riscuri sunt acoperite, iar pierderile financiare care pot apărea sunt recuperate cu ușurință. Astfel, situații cum ar fi pierderea sau furtul bagajelor, anularea zborului sau chiar apariția unor probleme medicale pot fi rezolvate cu rapiditate și succes prin intermediul unei astfel de asigurări.
  2. Specialiștii recomandă ca înainte de a vizita o țară străină să se facă o informare detaliată cu privire la destinația aleasă. Printre elementele ce trebuie să fie cunoscute se numără condițiile locale de siguranță, recomandările de vaccinare sau chiar eventualele alerte de călătorie emise de statul român. Pe baza acestor informații se poate realiza o pregătire corespunzătoare și o evitare a cât mai multor riscuri ce pot afecta călătoria.
  3. O problemă cu care se confruntă adeseori călătorii români care vizitează țări străine este pierderea unor documente importante. O astfel de situație creează multiple probleme ce pot afecta major, ajungându-se chiar la imposibilitatea întoarcerii în țară. Un sfat util în această privință este realizarea unor copii digitale (fotografii sau scanări) ale documentelor (de identitate, vize, bilete de avion, rezervări la hoteluri, polițe de asigurare etc.). Aceste copii vor fi păstrate în cloud pentru a putea fi accesate chiar dacă bagajele sunt pierdute sau furate.
  4. În majoritatea țărilor există anumite zone nesigure, ce trebuie să fie evitate. De asemenea, anumite comportamente pot fi considerate riscante, pentru că expun călătorii la anumite infracțiuni. Astfel, se vor evita zonele cunoscute ca fiind periculoase, deplasările pe timpul nopții și afișarea ostentativă a unor bunuri de valoare.
  5. Evitarea în totalitate a unor situații nedorite nu este posibilă și, din acest motiv, este utilă păstrarea unei comunicări constante cu prietenii sau familia pentru informarea acestora în legătură cu planurile de călătorie și locurile vizitate. Astfel, dacă apar situații de urgență vor putea fi anunțate autoritățile din țara respectivă pentru a lua măsurile necesare.

În concluzie, planificarea călătoriei în străinătate trebuie să înceapă cu luarea unor precauții care să reducă șansa petrecerii unor evenimente nedorite, asigurările de călătorie fiind în acest sens binevenite. 

Foto: Unsplash.com

Mai multe