Cine ce a purtat la nuntă?

30 aprilie 2011   Lifestyle

Foto: GettyImages/ Guliver Ţinutele invitatelor la nunta regală a suscitat interes maxim din partea publicului şi a stiliştilor. Ce rochii au ales doamnele şi ce accesorii?

Regina Sofia a Spaniei a ieşit în evidenţă în marea de invitate pastelate cu o splendidă ţinută liliachie de la designerul spaniol Margarita Nuez, care a adăugat jachetei nişte nasturi-fantezie de efect. Prinţesa Letizia a optat, în schimb, pentru un outfit creat de un alt fashion designer spaniol, Felipe Varela. Casa Regală a Spaniei a mizat, aşadar, pe talentul creatorilor de-acasă.

Regina Elisabeta şi-a făcut apariţia într-o rochie semnată Angela Kelly, asortată cu o pălărie creată de acelaşi designer (împodobită cu doi trandafiri din mătase, lucraţi manual). Culoarea aleasă de Majestatea Sa a fost considerată simbolică de unii stilişti. Astfel, Tim Gunn a vorbit la postul american ABC despre ierarhia culorilor, declarând că nuanţa galbenă a fost „o metaforă a soarelui, care arată că familia regală gravitează în jurul liderului său” – celelalte doamne optând pentru culori neutre, care să nu concureze cu rochia reginei. Camilla, Ducesa de Cornwall, i-a rămas fidelă designerului Anna Valentine, cea care a creat şi rochia pe care aceasta a purtat-o la nunta sa cu Prinţul Charles. Pălăria a fost, desigur, de la Philip Treacy.

Superba Charlene Wittstock, logodnica Prinţului Albert de Monaco, a impresionat prin aerul său distins şi outfitul gri extrem de simplu, dar elegant, marca Akris - brandul designerului elveţian Albert Kriemler. Alegerea ei i-a uimit, însă, pe stiliştii care nu se aşteptau ca Charlene să-l trădeze pe Giorgio Armani. Creatorul italian e cel care îi va pregăti, de altfel, rochia de mireasă pentru apropiata sa nuntă cu Prinţul Albert, iar Charlene e cunoscută ca o „ambasadoare Armani”.

Victoria Beckham a fost, ca de obicei, o prezenţă spectaculoasă, pe tocurile impresionante ale lui Christian Louboutin. Rochia a fost creată chiar de ea, iar pălărierul la care a apelat a fost, deloc surprinzător, Philip Treacy. Opţiunea Victoriei pentru negru a fost considerată riscantă de către stilişti, fiind vorba de un asemenea eveniment, dar Victoria nu e Victoria dacă nu riscă puţin!

Prinţesa Victoria a Suediei a îmbrăcat o rochie de culoarea piersicii de la Ellie Saab – accesorizată cu pantofi peep toe de la aceeaşi casă.

Samantha Cameron, soţia premierului britanic David Cameron, a purtat o rochie Burberry – total neinspirată, au spus stiliştii, care au amendat-o şi pentru că s-a rezumat la a-şi prinde părul cu o agrafă, în loc să adere la regula unei elegante pălării.

Prezentatoarea TV Tara Palmer-Tomkinson, bună prietenă a Prinţului Charles, a ales o rochie de un albastru electric a creatoarei britanice Deborah Milner, accesorizată cu pantofi peep toe în aceeaşi nuanţă de la Nicholas Kirkwood şi cu o pălărie Philip Treacy. Tara a născut controverse printre stilişti: ţinuta ei impecabilă i-a impresionat pe unii, în timp ce opţiunea sa pentru aceeaşi culoare puternică din cap până-n picioare i-a dezamăgit pe alţii.

Prinţesa Beatrice de York (foto dreapta, fiica lui Sarah Ferguson şi a Prinţului Andrew, cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta) a purtat o ţinută haute couture de la Valentino, accesorizată cu cea mai fistichie pălărie, de la acelaşi Philip Treacy, mănuşi de la Cornelia James şi o pereche de pantofi Jimmy Choo. În schimb, sora ei, Prinţesa Eugenie (foto stânga), a mizat pe o creaţie a lui Vivienne Westwood, criticată de stilişti.

Mama miresei, Carole Middleton, a avut mari emoţii la capitolul vestimentar. Soacra mică a apărut la Westminster Abbey într-o ţinută azurie semnată de Catherine Walker, completată de o pălărie marca Jane Corbett. Se zice, însă, că doamna Middleton ar fi ales iniţial un outfit special, creat de Lindka Cierach, şi o pălărie de 400 de lire sterline, de la Jess Collett, la care a renunţat cu puţin înainte de nuntă (potrivit The Telegraph).

Chelsy Davy (foto stânga), iubita cu care Prinţul Harry se tot ceartă şi se împacă, a ales o rochie din satin de la Alberta Ferretti şi o pălărie Victoria Grant. Pentru recepţia de seară, Chelsy a îmbrăcat o rochie pe un umăr, în nuanţa albastru marin, a aceleiaşi creatoare italiene. Se zvoneşte că Alberta ar fi venit personal de la Milano la Londra. pentru a se asigura că ţinutele îi vin perfect lui Chelsy.

Zara Phillips, fiica Prinţesei Anne şi nepoata Reginei Elisabeta, a îmbrăcat o rochie argintie de la Paul Costelloe, asortată cu una dintre cele mai admirate pălării ale inventivului Philip Treacy.

Mai multe