Cum să faci un inedit și apetisant tiramisu cu zmeură. Rețeta completă, pas cu pas
Dincolo de rețeta clasică de tiramisu, celebrul desert italian faimos peste tot în lume, bucătarii și cofetarii au inventat rețete noi, care includ și ingrediente inedite. Baza rămâne însă aceeași: delicioasele pișcoturi.
Dacă vrei să prepari ceva mai deosebit, poți încerca această rețetă de tiramisu cu zmeură și ciocolată albă. Un deliciu, însă nu pentru cei care sunt la dietă.
La dietă, ne mulțumim doar cu zmeura, un fruct minunat, cu indice glicemic redus, dar cu aport nutritiv demn de luat în seamă.
De ce ingrediente avem nevoie, pentru a prepara tiramisu cu zmeură și ciocolată albă?
250 g zmeură proaspătă
250 ml smântână grasă pentru gătit
115 g ciocolată albă de calitate, rasă
250 g brânză mascarpone
250 ml cafea preparată și răcită
60 g zahăr
O linguriță extract de vanilie
24 de pișcoturi
Pudră de cacao pentru finisare
Etapele rețetei:
1. Începeți prin a topi ciocolata albă. Puteți face acest lucru într-un cuptor cu microunde sau la baia de abur. Când s-a topit complet, o lăsam puțin la răcit.
2. Într-un castron mare, mixăm bine smântâna grasă, până se omogenizează. Trebuie să rămână pufoasă, nu rigidă.
3. Ușor se încorporează apoi brânza mascarpone în frișcă formată. Se amestecă ușor ingredientele.
4. Adăugăm apoi în amestec ciocolata albă topită și amestecă totul până la omogenizare.
5. Într-un recipient se pun cafeaua răcită, zahărul și extractul de vanilie.
6. Pe o tavă, se așază pișcoturile scufundate rapid în amestecul de cafea. Dați forma dorită: pătrat, dreptunghi sau rotund. Fiecare pișcot doar se înmoaie rapid în cafea, nu se insistă.
7. Aranjați în recipientul ales jumătate din pișcoturile înmuiate. Apoi veniți cu un strat de cremă albă, un strat de zmeură și repetați modelul pentru al doilea etaj al desertului.
8. Adică, din nou pișcoturi înmuiate, iarăși cremă, iarăși zmeură.
În funcție de forma aleasă, puteți asambla acest tiramisu cu un etaj sau cu două.
Capacul trebuie să fie din cremă. Peste cremă, se pudrează cacao sau fulgi de cocos, după preferințe. Se decorează cu zmeură și cu câteva frunze de mentă.
Se lasă la frigider minim 5 ore sau peste noapte. După acest interval, prăjitura este gata de feliere și savurare.
Foto: Pixabay/Pexels