Cum să te pregătești pentru prima vizită la părinții partenerului?

6 decembrie 2024   Lifestyle

Vin sărbătorile și, cu acestea, prima vizită la părinții partenerului. Află cum să faci față cu brio și cum să lași o impresie bună, în cel mai natural mod.

Sărbătorile reprezintă un bun prilej pentru a vizita și a face cunoștință cu familia partenerului tău. Dacă acest lucru îți provoacă mai multă anxietate decât bucurie, nu te îngrijora, este perfect natural. Oricine vrea să facă o impresie bună, mai ales atunci când există planuri și speranțe de viitor.

Așadar, cum te poți pregăti pentru primul tău contact cu familia alesului tău? Află în continuare câteva modalități de a face față situației și de a elimina emoțiile înainte de eveniment.

Pune-i întrebări partenerului

Cel mai simplu mod de a aduna informații este să îl întrebi pe iubitul tău. Cu care membri ai familiei te vei vedea? Este vorba de familia extinsă sau doar de părinți? Are frați sau surori? Cu ce se ocupă aceștia? Nu fi, totuși, prea intruzivă, nu este indicat să ceri detalii prea direct, ca și cum ai vrea să le faci profilul de dinainte. Nu este un interogatoriu, ci o curiozitate restrânsă.

Poți pune întrebări referitoare la domeniul în care activează, uneori chiar la vârstă, însă nu te arunca în subiecte delicate precum divorțuri („De ce s-au despărțit părinții tăi?”), conflicte existente în familia partenerului, opinii politice ori altele asemenea.

Consideră achiziționarea unor daruri

Este bine să ai și tu inițiativă, nu lăsa darurile numai în seama partenerului, chiar dacă acesta știe cel mai bine ce să ia. Îl vei impresiona și pe el dacă alegi tu singură câteva daruri inspirate.

În cazul în care relația voastră este cunoscută de ceva vreme, alege cadouri de Craciun pentru mama sau pentru tatăl lui care să însemne ceva sau să fie mai valoroase, chiar dacă nu i-ai întâlnit niciodată. Vei demonstra că ai intenții serioase.

Dacă, din contră, ești nouă în „familie” și încă nu se știe ce va aduce viitorul, rezumă-te la o sticlă de spumant, o carte bună și o cutie luxoasă de praline asortate, de exemplu. Sunt mici atenții care arată că ai o educație bună și că te-ai gândit la ei.

Folosește-te de social media

Atunci când îți permite situația, „spionează” membrii familiei vizate și adună informații despre aceștia. Te va ajuta să alegi cadourile potrivite. În plus, te poate ajuta la construirea profilului psihologic, ca să știi la ce să te aștepți.

Totodată, vei cunoaște ce subiecte abordează aceștia, ce orientări politice și spirituale au, ce le face plăcere și ce detestă, astfel că vei ști ce subiecte să eviți să discuți. Este important să deții astfel de informații și să te temperezi, mai ales dacă ești o fire extrovertită. Este foarte ușor să faci gafe sau să jignești fără intenție atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată.

Acordă atenție garderobei, accesoriilor și machiajului

Dacă, de regulă, ești o femeie care se vrea mereu la modă, care adoră tocurile și rochiile mulate sau, din contră, preferă un stil sportiv cu blugi largi și bluze sport oversized, ar fi indicat să te îmbraci adecvat locației și ocaziei. Părinții tind spre stiluri conservatoare, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să îți schimbi personalitatea, ci să îți ajustezi alegerile pentru acest eveniment, fără a exagera în vreo direcție.

Optează pentru bijuterii puține și o coafură naturală, dar îngrijită, care să nu fie pompoasă sau artificială. În privința machiajului, evită combinațiile stridente. Poți să alegi un ruj roșu aprins, însă ai grijă la restul feței, să nu creezi un contrast nedorit și să ai un machiaj încărcat.

Pregătește conversații „cu filtru”

Să ai filtru la conversații înseamnă să nu dai tot din casă, fie că e vorba de relația ta cu alesul sau de trecutul tău. Explorează în avans câteva subiecte pe care le-ați putea discuta și propune-ți să nu oferi prea multe detalii. Este posibil ca familia lui să nu fie la fel de încântată de obrăzniciile tale din copilărie, chiar dacă tu ești amuzată de acestea.

Atunci când se consumă alcool, conversația se poate extinde mai mult decât era plănuit, iar tu riști să oferi prea multe detalii. De aceea, este bine să îți faci un plan din timp și să ai un „filtru”. Totodată, evită să povestești situații în care partenerul tău s-a făcut de râs ori să oferi detalii inutile, pentru a nu-l leza.

Luând în calcul toate aceste aspecte, prima vizită la familia partenerului nu mai pare atât de intimidantă. Nu uita că dacă le faci o impresie bună lor vei influența inconștient și părerea partenerului despre tine.

Sursa foto: Pexels

Mai multe