Cum să-ți protejezi copilul de razele ultraviolete atunci când mergeți la plajă
Atunci mergi la plajă, piscină sau oriunde ești expus la razele solare, trebuie să fii întotdeauna pregătit pentru a te proteja, mai ales în cazul în care îl iei și pe cel mic cu tine, deoarece el este mult mai sensibil. Bineînțeles, nu este un lucru care să te îngrijoreze, atât timp cât respecți anumite ritualuri înainte de a ajunge pe plajă și ai grijă să nu petreacă prea mult timp la soare.
Acest articol vine în ajutorul tuturor proaspeților și viitorilor părinți cu 3 pași simpli prin care se pot bucura alături de cel mic de o zi călduroasă de vară, fără că acesta să fie afectat în vreun fel.
Iată ce trebuie să ai întotdeauna la tine atunci când îl expui pe cel mic la soare
1. Cremă cu SPF 50
Primul pas esențial pe care trebuie să-l urmezi imediat ce ajungi pe plajă cu cel mic înainte să vă instalați este să aplici pe toată suprafața corpului o cremă bună cu SPF 50. SPF-ul reprezintă factorul de protecție solară, iar acel 50 constituie intensitatea cu care acesta te protejează. Având în vedere faptul că SPF-ul este recomandat să fie aplicat chiar și în anotimpul rece, pentru a-ți proteja pielea de razele UV, vara trebuie utilizat cu precădere, ori de câte ori ieși din casă, dar mai ales pe plajă! Atunci când îl aplici pe pielea copilului, ai grijă să nu ajungi și la zona gurii sau ochilor și, de preferat, să folosești întotdeauna un SPF 50 pentru cel mic, pentru a fi ferit de orice risc de a-și arde pielea.
2. Ochelari de soare protectori
Următorul lucru pe care trebuie să-l ai întotdeauna pregătit sunt ochelarii de soare pentru cel mic, pentru că soarele poate afecta grav ochii, în special în cazul copiilor, care sunt multe mai sensibili. Cu ochelarii de soare pentru copii de la Matimo.ro, îți poți proteja copilul de bolile provocate de razele solare, precum cataractă, și îl poți face să arate mai cool! Concepuți special pentru a se plia pe nevoile celor mici, aceștia vin în diferite modele și culori pentru a avea de unde să alegi.
3. Pălării
Nu în ultimul rând, este recomandat ca cel mic să poarte în permanență o pălărie pe cap, pentru a se feri de razele ultraviolete care îi pot provoca insolație, adică implicit, stări de greață, durere de cap și temperatură. De obicei, copiii nu prea suportă să poarte ceva pe cap, însă trebuie să-i explici și să-l supraveghezi mereu pentru a te asigura că o poartă pe toată perioada în care este expus la soare.
Chiar dacă respecți toate cele trei sfaturi de mai sus, asta nu înseamnă că cel mic este protejat în totalitate de razele ultraviolete. Ține minte să nu-l lași să petreacă foarte mult timp sub soare și adu-i o piscină de plastic mai mică pe care o poți umple cu apă și deasupra căreia poți monta o umbrelă ca să-l ferești de soare și să-l ai tot timpul în aria vizuală.
Sursă foto: Pixabay.com