Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider
Frigiderul este unul dintre electrocasnicele indispensabile din locuinţa ta deoarece te ajută să ai mereu la dispoziţie alimente păstrate în condiţii optime.
Totuşi, buna funcţionare a frigiderului depinde şi de modul în care îl întreţii deoarece, în timp, acesta poate avea de suferit. În funcţie de modul în care depozitezi alimentele în acesta sau de cât de frecvent îl cureţi, frigiderul poate avea sau nu performanţele pe care ţi le doreşti.
Frigider Beko, eMag are cele mai multe oferte!
Una dintre problemele frecvent întâlnite în cazul frigiderelor este cea a mirosurilor neplăcute. Alimentele şi preparatele culinare pe care le depozitezi în frigider pot favoriza apariţia acestora, dacă nu iei în calcul câteva măsuri de precauţie. Astfel, există câteva cauze principale ale apariţiei mirosurilor neplăcute în frigider. Producătorul de frigidere Beko explică de ce apar mirosuri neplăcute în frigider şi cum le putem combate.
Cureţi prea rar frigiderul
Atunci când faci curăţenie în casă, nu te limita la a şterge praful şi la a da cu aspiratorul şi fă-ţi timp şi pentru a curăţa frigiderul Beko. Cel mai bine ar fi să faci acest lucru o dată pe săptămână, pentru a fi sigur că alimentele tale sunt păstrate în cele mai bune condiţii de igienă. Vezi si , ghidul complet pentru curatarea frigiderului tau Beko!
În frigider există alimente alterate
Curăţarea frecventă a frigiderului este strâns legată de prezenţa alimentelor alterate din acesta. Dacă un produs îşi depăşeşte perioada de valabilitate, cel mai probabil acesta nu îşi va modifica doar aspectul, ci şi mirosul, care se va răspândi în întreg frigiderul. Astfel, dacă atunci când deschizi uşa acestuia simţi un miros neplăcut, grăbeşte-te să verifici în ce stare se află alimentele din el pentru că, cel mai probabil, printre acestea se află cel puţin unul stricat.
Nu depozitezi corect alimentele
Unele alimente, cum ar fi ouăle, pot să nu influenţeze cu mult mirosul din frigiderul tău, dar altele, de exemplu brânza sau preparatele pe care le găteşti, vor favoriza apariţia mirosurilor neplăcute dacă sunt depozitate incorect. De aceea, este bine să acoperi fiecare aliment în parte înainte de a-l pune la frigider, folosind capace, caserole de depozitare sau folie de aluminiu. Astfel, vei evita impregnarea aerului din frigider Beko cu arome neplăcute.
Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider
Poate că nu ai avut timp în ultimele săptămâni să îţi cureţi frigiderul, iar acum în el se află mai multe alimente alterate, dar şi câteva recipiente cu preparate pe care ai uitat să le acoperi. Desigur, mirosul din frigiderul tău nu mai este acelaşi acum şi a devenit deranjant, aşa că trebuie neapărat să faci ceva în acest sens. O simplă curăţare a electrocasnicului – care să presupună spălarea rafturilor şi aruncarea alimentelor stricate – s-ar putea să nu fie suficientă pentru a elimina în totalitate mirosurile neplăcute. Din fericire, însă, există câteva trucuri la care poţi apela pentru ca frigiderul tău să îşi redobândească mirosul dorit.
Bicarbonat de sodiu sau oţet.
Pentru a elimina eficient mirosul neplăcut din frigider, spală interiorul acestuia cu o soluţie formată din apă călduţă şi un pahar de oţet sau 100 de grame de bicarbonat de sodiu. Foloseşte această soluţie nu doar pentru a curăţa pereţii frigiderului, ci şi pentru a igieniza fiecare raft şi fiecare sertar în parte. O altă variantă este să aşezi pe unul dintre rafturile frigiderului un vas mic în care să se afle bicarbonat de sodiu. Acesta va absorbi mirosurile neplăcute produse de alimente sau mâncăruri şi te va ajuta să le păstrezi, în continuare, în condiţii optime.
Boabe de cafea sau de ovăz.
Poţi folosi cafeaua şi pentru a preveni, dar şi pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigiderul tău. Lasă un vas sau un borcan cu câteva boabe de cafea în frigider şi, în timp, acestea vor neutraliza, prin aroma lor puternică, mirosurile neplăcute din electrocasnicul tău. În locul cafelei, poţi folosi cu succes şi ovăz, care va avea acelaşi efect în ceea ce priveşte aerul din frigider.
Vanilie sau cărbune activ.
Alte substanţe pe care le poţi folosi pentru reîmprospătarea aerului care îţi înconjoară alimentele sunt vanilia şi cărbunele activ. Îmbibă câteva dischete în esenţă de vanilie şi aşază-le pe rafturile din frigider. Sau pune cărbune activ în 2 vase, poziţionează-le pe etajere diferite şi lasă-l să acţioneze pentru câteva ore. În acest timp, temperatura frigiderului trebuie să fie setată la minimum, iar uşa acestuia nu trebuie să fie deschisă.