Dan Capatos, pus la cratiţă de Mircea Dinescu FOTO

17 decembrie 2016   Lifestyle

Sătul de politică, dar amator de delicateţuri, Dan Capatos a intrat în celebra bucătărie cu delicii, dar şi cu poveşti, de la Cetate.

Duminica aceasta sunteţi invitaţi să vă aşezaţi confortabil în fotolii şi să le faceţi loc şi copiilor alături de Dumneavoastră. Invitat în bucătăria lui Mircea Dinescu este, la această ediţie Politică şi delicateţuri, Dan Capatos. Nu, nu este nicio greşeală! Vorbim despre o emisiune fără bulină ce interzice minorilor să urmărească programul. Copiii vor cunoaşte un Dan Capatos care intră perfect în rolul ucenicului bucătar, fascinat de Mircea Dinescu, un masterchef dezlănţuit, care nu se dă în lături să utilizeze în bucătărie instrumente precum... bormaşina! A, şi ţineţi-vă aproape caietul de reţete: s-ar putea să vă doriţi să luaţi notiţe!

Dan Capatos asistă uimit şi amuzat la o nouă premieră culinară marca Dinescu. După ce săptămâna trecută inventa cârnaţii cu portocală, de această dată gazda prepară varză... împănată cu slăninuţă, cârnăciori afumaţi şi pastramă de gâscă. Iar dacă ideea de a găuri o varză şi a o umple cu tot felul de bunătăţi vă poate părea uimitoare, modul în care poetul face găurile în varză este cel puţin inedit:

„M-am gândit la ce ar face preşedintele Iohannis în locul meu. Orice neamţ serios îşi ia bormaşina din cui şi acţionează”, mărturiseşte amuzat Dinescu. La rândul său, invitatul intră în joc, întărind: „Metoda de preparare este demnă de România lucrului bine făcut”.

Găurită cu bormaşina, împănată cu bunătăţi şi stropită cu vin, varza este băgată la cuptor, iar Dinescu şi Capatos merg în cramă să pună ţara la cale, întrerupţi fiind doar de muzica tarafului George Ness. Şi pentru că se apropie 22 decembrie, Dinescu rememorează acele momente de maximă intensitate şi îi povesteşte invitatului său întâmplări trăite atunci.

Această ediţie a emisiunii "Politică şi delicateţuri" se difuzează pe 18 decembrie de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Mai multe