David Letterman s-a retras. Povestea unei adevărate legende TV

21 mai 2015   Lifestyle

David letterman, prezentatorul emisiunii nocturne de talk-show Late Show with David Letterman, a anunţat încă de anul trecut că se va retrage, lucru pe care l-a făcut miercuri seară în ultima sa emisiune.

CBS a anunţat că cel care îi va lua locul este Stephen Colbert, comedian, scriitor şi gazda Comedy Central’s The Colbert Report. Despre acest lucru actorul Chris Rock a făcut o glumă, spunând că: “Mă bucur că emisiunea ta a fost preluată de un alt caucazian”, iar răspunsul lui Dave a fost: “Ştii că nu am nicio legătură cu asta”.

Pe lângă vasta sa carieră în prezentarea emisiunilor, Letterman este, de asemenea, producător de televiziune şi filme, iar compania sa, Worldwide Pants, a produs comedii şi alte emisiuni, printre care The Late Late Show with Craig Ferguson şi comedia Everybof=dy Loves Raymond.

David Letterman s-a retras – ultima emisiune a sa, plină de surprize

Ultimul show a lui Letterman a început aşa cum a început în anii 1980, cu o frază celebră a fostului preşedinte Gerald Ford, care se referă la încheierea scandalului Watergate: “Lungul nostru coşmar naţional s-a încheiat”. Apoi, au fost prezentate înregistrări ale altor preşedinţi americani, rostind aceeaşi frază, dintre care, Barack Obama, a adăugat cu umor: “Letterman se retrage din activitate.”.

Rubrica renumită a emisiunii lui Dave, Lista nocturnă a celor mai importante 10 lucruri, care s-a numit în ultima emisiune, Topul celor 10 lucruri pe care întotdeauna am vrut să i le spun lui David Letterman, a fost cireaşa de pe tort a serii. Au participat numeroase vedete din industria divertismentului, cinematografiei şi televiziunii americane, vedete precum Steve Martin, Jim Carrey, Alec Baldwin, Jerry Seinfeld, Barbara Walters sau Chris Rock.

David Letterman s-a retras – ce i-au spus vedetele lui Dave la retragerea sa?

Chiar dacă David Letterman şi-a început emisiunea glumind: “O să fiu sincer cu voi – nu voi primi rolul de prezentator al emisiunii The Tonight Show”, fostul său rival, Jay Leno, nu şi-a făcut apariţia la retragerea colegului său.

Printre glumele făcute la rubrica redenumită special pentru ultima sa emisiune, Topul celor 10 lucruri pe care am vrut întotdeauna să i le spun lui David Letterman, sunt câteva notabile.

Bill Murray i-a spus lui Dave: “Nu voi avea niciodată banii pe care ţi-i datorez”. Tina Fey a fost sinceră şi i s-a adresat lui David aşa: “Îţi mulţumesc că mi-ai demonstrat că bărbaţii pot fi amuzanţi”. Iar Alec Baldwin i-a spus că: “Dintre toate show-urile, al tău este cel mai convenabil geografic pentru casa mea”.

Prezentatorul american, celebru pentru implicarea în munca sa şi pentru umorul, sarcasmul şi glumele piperate la adresa invitaţilor săi, a fost apreciat de numeroşi producători şi mari renume ale televiziunii americane. În încheiere, comedianul a preferat să lase ironia deoparte şi să mulţumească sincer echipei de producţie, directorului CBS, şi-a prezentat soţia şi fiul şi a salutat simplu: “Vă mulţumesc, noapte bună! ”.

Mai multe