De ce este importantă filtrarea și depozitarea apei în mediul rural

29 iunie 2023   Lifestyle

Din cauza schimbărilor climatice din ultimii ani, nevoia de apă potabilă este în continuă creștere în mediul rural.

Obținerea apei potabile acolo unde nu există conducte pentru apă curentă poate fi destul de dificilă și costisitoare. În perioadele secetoase ale verii, nivelul apei din fântâni scade și din acest motiv, filtrarea și depozitarea apei este foarte importantă pentru a asigura necesarul de apă pentru gospodăria ta. Mai jos, vei găsi câteva informații pe care trebuie să le știi despre cum să colectezi eficient apa în mediul rural.

Iată informațiile de care ai nevoie pentru a filtra și depozita corect apa în mediul rural!

·        Depozitarea apei, ce este și cum se realizează?

Depozitarea apei se poate face în recipiente speciale cu o capacitate de stocare de minim 50l pe unitate. Ideale pentru casele din mediul rural care nu au o conexiune la apa curentă sunt bazinele de peste 1000l, care pot fi cumpărate de la magazinele de bricolaj sau de la firmele care le importă din Uniunea Europeană sau din afara acesteia. Costul de achiziție și transportul unui astfel de bazin este foarte scăzut în comparație cu beneficiile pe care le va aduce bazinul gospodăriei tale. Pentru a putea prelua apa din fântână vei avea nevoie de o pompă submersibilă de pe shop-einstal.ro, și un furtun din cauciuc rezistent la presiunea produsă de transmiterea apei de către pompă.

·        Filtrarea apei, de ce este importantă?

Apa din fântânile din mediul rural poate conține impurități, iar din acest motiv filtrarea ei este foarte importantă pentru sănătatea ta și a membrilor familiei tale. Pânza freatică poate avea și ea de suferit din cauza depozitării incorecte a deșeurilor, deversărilor ilegale de substanțe periculoase pentru natură și implicit pentru sănătatea omului. Soluții există pentru aceste probleme și este indicat să le și pui în practică. Poți instala un filtru la începutul pompei submersibile sau poți opta pentru varianta cu tocător incorporat, însă va trebui să filtrezi ulterior apa într-un filtru mai mic.

·        Cât de rentabilă este o fântână pentru o gospodărie în mediul rural?

Pentru a putea construi o fântână trebuie să apelezi la serviciile unei firme specializate deoarece este o lucrare complexă și dificilă de realizat fără instrumentele potrivite. Costul construirii unei fântâni variază în funcție de dimensiunile pe care vrei să le aibă. Cele mai scumpe sunt tuburile care pot fi din beton, piatră, metal sau plastic. Cele mai indicate sunt tuburile din beton deoarece acestea au o durată mai mare de viață iar astfel fântâna ta poate dăinui și peste decenii, astfel încât și urmașii tăi să se bucure de construcția ta.

Într-o perioadă în care apa potabilă începe să fie o resursă din ce în ce mai costisitoare, construirea unei fântâni este soluția ideală pentru nevoile gospodăriei tale. Nu uita să achiziționezi și un hidrofor pentru a putea folosi apa din fântână în uz casnic. Și chiar dacă casa ta are instalație de apă curentă, cu ajutorul unei fântâni vei economisi foarte mulți bani pe care îi poți folosi în alte scopuri.

Sursa foto: pexels.com

Mai multe