De ce ţigările de foi Cohiba sunt cele mai speciale

5 ianuarie 2021   Lifestyle

Ţigările de foi Cohiba sunt la fel de renumite ca şi trabucurile Cohiba, încă de la început ele au fost foarte apreciate şi au devenit treptat foarte căutate.

Chiar dacă acestea sunt realizate cu ajutorul unei maşinării, ele sunt compuse, ca şi un trabuc, din trei componente: înveliş, liant şi umplutură – singura diferenţă este tutunul tocat mai scurt.

Tutunul folosit ca umplutură este realizată dintr-un amestec de trei tipuri de frunze şi sunt cultivate crescute la sol, la fel ca şi învelişul. Liantul este singura componentă care este cultivată în seră, unde umiditatea este mai mare şi se poate obţine o frunză de tutun mai subţire.

Fiecare componentă care formează ţigară de foi are rolul ei specific. Liantul ajută la formarea estetică unei ţigări şi îi intensifică savoarea, binderul îi oferă o formă finală iar umplutura aduce savoare acesteia.

Ţigările de foi Cohiba au mai multe lungimi, acestea sunt disponibile în variante mini, club, scurte şi purito. Lungimea şi diametrul ţigărilor de foi influenţează tăria.

Chiar dacă noi aprindem tutunul, aşa suntem obişnuiţi să o facem, asta nu înseamnă că este singura modalitate de a o face. Tutunul era consumat în trei feluri: se procesa până se transforma în lichid, se toca foarte mărunt până devenea praf sau se aprindea. Astăzi realizăm că cea mai preferată variantă este aceea de a aprinde tutunul pentru a-l fuma.

Producerea ţigărilor de foi prin maşinării a început în secolul XIX-lea în Statele Unite, pe atunci tutunul era uscat pe cale artificială pentru a lua din tăria acestuia. În Cuba, aceste sistem mecanizat, a ajuns abia în secolul al XX-lea, unul dintre motivele majore pentru întârzierea implementării era pierderea locurilor de muncă.

Odată cu începerea războiului şi criza care a apărut în urma acestuia tutunul a început să fie văzut ca un produs de lux, produsele de import aveau o prioritate mult mai mare faţă de tutun. Din acel moment viziunea cubaneză asupra mecanizării s-a schimbat, prelucrarea tutunului pentru ţigările de foi, şi nu numai, a devenit oficială în anul 1950.

Piaţa a explodat în anul 2006, 100 de milioane de ţigări de foi erau produse datorită noilor tehnologii implementate, îmbunătăţirea proceselor şi echipamentelor. Astăzi, o maşină este operată de doi lucrători şi poate grupa până la 4000 de unităţi în opt ore.

Ţigările de foi Cohiba sunt realizate din tutun cubanez 100%, cu ingrediente naturale şi materii prime de cea mai bună calitate. Pentru conservarea pe termen lung, aproximativ 10 ani, a ţigărilor de foi, este recomandat să le păstraţi într-un umidor cu o umiditate între 18 şi 70%. Ţigările de foi care nu sunt ţinute într-un umidor se menţin la o calitate superioară aproximativ 2 ani.

Mai multe