Detergent pudră vs Detergent lichid: Pe care ar trebui să-l alegi?

27 iulie 2022   Lifestyle

De-a lungul raionului pentru produse de curățat observi întotdeauna o varietate amețitoare de soluții care promit rezultate mai bune decât altele. Produsele pentru curățarea și îngrijirea rufelor nu fac excepție.

Se găsesc sub diverse forme, concentrații și stări de agregare, încât alegerea ta devine tot mai dificilă pe măsură ce le analizezi pe fiecare-n parte. Îți dorești ca mirosul să fie plăcut, dar și ca detergentul să fie eficient și să scoată petele încăpățânate. Calitatea produsului joacă un rol important, dar ce mai trebuie luat în considerare? Mașina de spălat standard ne conferă câte un loc special conceput pentru două tipuri de detergent: lichid și pudră. Care sunt criteriile după care putem alege produsul potrivit?

Iată diferențele dintre detergentul pudră și cel lichid în funcție de obiectivele tale

  • Cel mai rentabil

Dacă ai în coș multă rufărie, o mașină de spălat cu capacitate mică de încărcare și vrei să economisești cât mai mult pe termen lung, atunci detergentul pudră este alegerea evidentă. Prețul său mai mic per cantitate derivă din faptul că acesta este mai ușor de transportat și de fabricat comparativ cu detergentul lichid. În plus, ambalajul detergentului pudră este de regulă mai prietenos cu mediul înconjurător.

  • Cel mai bun la temperaturi mai mici

Atunci când nu este vorba de lenjeria de pat sau de alte rufe pline de murdărie, preferăm să dăm start programului rapid de spălare și în mai puțin de jumătate de oră să le scoatem din cuvă. Acest program presupune spălarea rufelor la temperaturi mai mici, motiv pentru care utilizarea detergentului pudră ar putea fi o alegere neinspirată. Acesta riscă să nu se dizolve complet și să lase urme inestetice pe hainele noastre. În schimb, detergentul lichid este asimilat foarte ușor chiar și în apa rece, pentru cei care vor să reducă consumul de energie.

  • Cel mai bun pentru îndepărtarea petelor

Te-ai uitat îndelung pe Auchan.ro în căutarea celui mai bun produs de curățare a petelor și diversitatea produselor ți-a dat de furcă. O mulțime de variante de detergent lichid, solid sau capsule, care de care mai promițătoare. Înainte de toate, trebuie să ai în vedere tipul de pată pe care vrei s-o cureți. Detergentul pudră este mai eficient în eliminarea petelor de noroi sau iarbă, în timp ce detergentul lichid scoate numaidecât petele de grăsime (de la mâncare, benzină etc.), care sunt de altfel mai frecvente. Se consideră că detergentul lichid este mai bun pentru eliminarea petelor datorită ingredientelor sale active, însă, per total, detergentul pudră este mai eficient datorită puterii sale mai mari de curățare. Dacă pata se dovedește a fi mai greu de îndepărtat, poți aplica mai întâi detergent lichid pe aceasta înainte de a spăla haina la mașină cu detergent pudră.

  • Cel mai sigur de utilizat la mașina de spălat

Cocoloașele de detergent pudră nedizolvat pot înfunda mașina de spălat, fosa septică și sistemul de drenaj, lucru care automat duce la funcționarea defectuoasă a aparatului. Așa cum am menționat mai sus, detergentul lichid se dizolvă în apă foarte ușor și riscul de formare a reziduurilor în mașina de spălat este mult mai scăzut câtă vreme nu depășești cantitatea recomandată de detergent pentru fiecare încărcătură.

Tot indecis/ă ai rămas? Sigur, este o decizie grea. O variantă tot mai populară devine utilizarea capsulelor de detergent, însă ele ce avantaje și dezavantaje presupun? Rămâi informat/ă, experimentează și alege produsul potrivit nevoilor tale.

Sursa foto: Pexels.com

Mai multe