Din caietul cu reţete: Anca Lungu ne propune Quiche Lorraine cu roşii uscate
Celebra Prinţesă Polonic revine în bucătărie cu un nou preparat gustos. Iată paşii de urmat.
După ce a lansat recent o nouă carte de bucate, "Supereroii din farfurie", Anca Lungu revine cu o nouă propunere delicioasă: Quiche Lorraine cu roşii uscate.
"Să-ncepem anul în bucătărie cu multă, multă bucurie! O bucurie sărătă de această dată, pentru că, vorba lui Ispirescu, nimic nu-i mai bun ca sarea-n bucate. Fireşte, cu multă măsură! Aşadar vă împărtăşesc cu drag clasica reţetă franţuzească pe care mi-am permis s-o pângăresc cu niscaiva roşii uscate", scrie Anca Lungu pe blogul personal.
Ingrediente
- Pentru aluatul de tartă:
- 250 g de făină albă cernută
- 1 gălbenuş
- 125 g de unt
- 50 ml apă
- sare fină de mare
- Pentru umplutură:
- 200 ml de lapte
- 200 ml de smântână pentru gătit
- 2 ouă şi un gălbenuş
- 200 g de bacon
- 50 g de roşii uscate tocate mărunt
- 120 g de brânză Gruyere dată prin răzătoare
- 1 linguriţă de nucşoară măcinată
- sare de mare
- piper negru proaspăt râşnit
Mod de preparare
Primul pas este să frămânţi aluatul. Într-un bol încăpător amestecă făina cu sarea, adaugă apoi gălbenuşurile şi untul tăiat în cubuleţe. Amestecă ingredientele cu vârful degetelor şi adaugă treptat cei 50 de ml de apă, formând aluatul. Dă-i forma unei bile, împachetează-l în folie alimentară şi lasă-l să se odinească pentru 30 de minute la frigider.
După jumătatea de oră petrecută la rece, întinde aluatul cu un sucitor, într-un strat de aproximativ 3 mm grosime. Rulează-l pe sucitor şi transferă-l într-o tavă specială pentru copt tarte. Cu ajutorul degetelor poţi da o formă ondulată marginilor aluatului.
Cu ajutorul unui tel amestecă apoi laptele, smântâna, ouăle, gălbenuşul şi nucşoara. Asezonează cu sare şi piper.
Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi aşează bucăţelele de bacon şi roşii uscate la baza tartei. Toarnă amestecul lichid deasupra şi presară brânza rasă.
Bagă quiche-ul la cuptor pentru 30 de minute şi apoi savurează-l alături de cei dragi, cald sau rece, cu un pahar de vin!
foto: andreifotograful.ro