Săraca fată bogată! Athina Onassis, moştenitoarea magnatului Onassis, stă pe un sac cu bani şi este mai nefericită ca niciodată

3 octombrie 2020   Dosarele VIP

Stă pe un sac cu bani şi este mai nefericită ca niciodată. Moştenirea de aproape un miliard de dolari a singurei urmaşe în viaţă a magnatului Onassic a expus-o profitorilor.

Bunicul ei, armatorul grec Aristotel Onassis, a lăsat în urmă un imperiu în valoare de miliarde de dolari, care include două insule greceşti, obiecte de artă şi proprietăţi dispuse în întreaga lume. Când acesta a murit în 1975, la doi ani după ce fiul său, Alexander, se stingea la doar 24 de ani, averea i-a revenit unicei moştenitoare, Christina, fiica sa din prima căsătorie. Această moştenitoare avea să plece, la rândul ei, dintre noi la doar 37 de ani, moartea sa fiind suspectată a fi o sinucidere cu barbiturice, lăsând în urmă o fiică de doar trei ani şi un soţ de care apucase să divorţeze cu un an înainte, francezul Thierry Roussel.

Tatăl Athinei (35) nu i-a fost mai deloc fidel mamei acesteia, având o relaţie extramaritală cu un model suedez, Marianne „Gaby“ Landhage, care i-a devenit, mai târziu, nevastă. În căminul acestora a trebuit să-şi petreacă Athina copilăria cea lipsită de afecţiunea maternă, dar şi de averea imensă a lui Onassis, la care a avut acces de-abia la 30 de ani. Fostul soţ al fiicei lui Onassis a luptat mai bine de zece ani pentru a căpăta controlul asupra averii Athinei de la afaceriştii greci pe care Christina i-a lăsat să managerieze moştenirea. N-a reuşit decât să-i convingă pe aceştia să-i dea o alocaţie de circa 13 milioane de dolari pe an pentru a-şi creşte fiica. Totuşi, micuţa Athina nu primea mai mulţi bani de buzunar decât ceilalţi fraţi de tată ai acesteia.

„Vreau ca ea să ştie că banii nu sunt o statuie de aur pe care să o venerezi“, se justifica tatăl Athinei, fata economisind banii de buzunar pentru pasiunea ei: echitaţia. La un astfel de concurs, pe când avea 17 ani, Athina a pus ochii pe călăreţul brazilian Alvaro Alfonso de Miranda Neto, alintat Doda, în vârstă de 30 de ani pe atunci şi tatăl unei fetiţe. Îndrăgostita Athina s-a mutat la Sao Paulo cu iubitul ei, în timp ce tatăl acesteia, îngrijorat din cauza intenţiilor lui Alvaro, a încercat să preia controlul asupra averii acesteia, lucru care a dus la răcirea relaţiei lor. Când Athina şi brazilianul ei s-au căsătorit în anul 2005, Thierry şi soţia lui, Gaby, n-au fost invitaţi la nuntă, mireasa fiind condusă la altar de către socrul ei.

Cumva, iţele moştenirii s-au complicat, iar toţi aceşti bani s-au convertit într-un fond la care Athina avea să aibă acces de-abia când împlineşte 30 de ani, lucru care s-a întâmplat în 2015. Atunci, doamna de Miranda primea imensa sumă de 800 de milioane de dolari: 55 % din averea acumulată de faimosul ei bunic îi revenea unei fete care practică echitaţia şi e măritată cu un afemeiat notoriu, care o înşela de câte ori avea ocazia. Un an mai târziu, Athina divorţa de Doda şi începea o altă bătălie dureroasă în instanţă, după ce Miranda a atacat contractul lor prenupţial. Sudamericanul prinsese gustul banilor şi voia şi el o bucăţică din averea lui Aristotel. În plan personal, acesta n-a pierdut timpul şi s-a recăsătorit cu o superbă vedetă TV din ţara natală, care i-a dăruit, anul acesta, al doilea copil. Lucrurile au stagnat, în schimb, pentru Athina, o miliardară solitară care nu ştie dacă peţitorii ei o vor pe ea sau contul ei bancar.

Foto: Profimedia

Mai multe