Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

1 decembrie 2022   Lifestyle

Jucătoarea de tenis britanică de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open după o pauză de 44 de ani.

Emma Răducanu, tânăra campioană de la US Open de anul trecut, a provocat o mare bucurie în Regatul Marii Britanii, după ce a câştigat sub steagul englezesc primul trofeu după 44 de ani de insucces britanic la New York. Până la jucătoarea cu origini chinezo-românești, Virginia Wade, la Wimbledon 1977, era ultima jucătoare din Marea Britanie care a reușit câștigarea unui titlu de mare șlem.

Pentru această performanţă, care i-a făcut şi pe cei din Familia Regală britanică să le crească inimile de mândrie, Regele Charles al III-lea a invitat-o la Castelul Windsor să primească o decoraţie pe măsură: titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, în urma serviciilor aduse de sportivă tenisului britanic.

Emma Răducanu (20) a fost trecută încă de iarna trecută pe lista personalităţilor decorate de Regina Elisabeta a II-a de Anul Nou.

Însoţită la ceremonie de tatăl ei, Emma Răducanu a ales pentru această ocazie să poarte o ţinută all black foarte şic. Îmbrăcată cu o rochie din dantelă cu fusta din mai multe straturi, şi mâneci scurte, bogat ornamentate, accesorizată cu centură lată în talie, pălărie retro şi o pereche de pantofi cu baretă de inspiraţie vintage, Emma avea un aer şcolăresc de epocă, perfect pretabil evenimentului de la Castelul Windsor.

După încheierea ceremoniei, jucătoarea de tenis a declarat: „A fost grozav să primesc onoarea astăzi de la Majestatea Sa Regele - mă simt extrem de recunoscătoare”, a spus Emma Răducanu, potrivit celor de la "Daily Mail".

FOTO: Getty Images

Mai multe