EXCLUSIV! Josh Holloway, serialul LOST: "Nu poţi să n-o iubeşti pe Evangeline Lilly!"

21 iulie 2010   Lifestyle

Este unul dintre cei mai sexy actori de la Hollywood, iar idila lui pe platourile de filmare LOST cu Evangeline Lilly, interpreta lui Kate, e binecunoscută. Să vedem ce secrete despre ultimul sezon LOST are să ne divulge în premieră misteriosul şi irezistibilul Sawyer!

Este unul dintre cei mai sexy actori de la Hollywood, iar idila lui pe platourile de filmare LOST cu Evangeline Lilly, interpreta lui Kate, e binecunoscută. Să vedem ce secrete despre ultimul sezon LOST are să ne divulge în premieră misteriosul şi irezistibilul Sawyer!

OK! Se gândeşte, cumva, Sawyer c-ar putea trăi şi-n altă parte decât pe insulă? Josh Holloway Nu prea cred. Sper că Sawyer va găsi un motiv să trăiască şi-n afara acestui microcosmos... am mai spus-o. E ceea ce sper pentru personajul ăsta. Nu ştiu dacă se gândeşte sau ba. Cred că a evoluat mult şi sper că, până la final, va simţi c-are dreptul la o a doua şansă. Dar nu-i clar. A făcut nişte lucruri foarte rele şi-o ştie... Deci dacă va avea parte de-o viaţă dincolo de insulă, cred că va fi alta decât cea de înainte. Are de rezolvat problemele cu propria-i karmă. Trebuie să se schimbe. Nu mai poate fi cel de înainte.

Există vreo ocazie pe care Sawyer s-o fi ratat pe insulă?

Da. Cred că putea s-o ducă mai bine dacă îi trata altfel pe oameni şi dacă lega nişte prietenii... Dar frumuseţea personajului stă în faptul că are nevoie de lecţii dure pentru a învaţa ceva. De fiecare dată când face rău cuiva de pe insulă, răul ăsta se întoarce împotriva lui. E bătut des, ostracizat... Şi-a făcut viaţa grea pe insulă cu mâna lui, şi scenariştii au subliniat asta cu fiecare ocazie. De fapt... au făcut-o cu toate personajele. Trebuie să-ţi confrunţi demonii, să înveţi sau să mori. Da, dacă îşi învăţa lecţiile mai repede, i-ar fi fost mai uşor... dar nu e genul lui.

ţi?

Îmi plac foarte multe. Aşvrea să pot spune că eu le-am inventat. Singura scrisă de mine şi folosită e „obraji dulci”, din episodul pilot. Îmi place „gogoaşă”, deşi e o răutate la adresa lui Hurley. „Gogoaşă” e amuzant. Şi-mi place şi „Pistruiata”, de fapt un alint pentru Evangeline alias Kate. La început, nu mă omoram după ea, dar acum m-am obişnuit. Şi mi-a plăcut „Sally Praştia”, apropo de fata lui Ben. „Sally Praştia” a fost amuzant. „Domnul Curăţenie”, pentru Locke, îl descrie perfect. Din punct de vedere al poreclelor, a fost foarte distractiv.

Care e momentul tău favorit din LOST?

Grea întrebare! Unul ţine de episodul

. Mi-a plăcut discursul cu armele. Cea cu şeriful... A fost o scenă amuzantă şi încordată. Am avut de rostit un monolog de faţă cu întreaga distribuţie. Am avut emoţii, dar a fost distractiv. Şi, deşi sunt foarte grele, mi-au plăcut toate scenele de pe apă – pluta aruncată în aer, etc... Mi-a plăcut episodul cu mine şi cu Harold Perrineau pe bucăţica aia de plută... nici n-aveam loc de mişcare. Eram ca-ntr-o producţie teatrală.

Care e cel mai mare mister din LOST?

Ce naiba se petrece? Zău, unde e toată lumea aia? Vreau să aflu asta şi e interesant: să fii de şase ani în serial şi să nu ştii care-i răspunsul la întrebarea asta. Unde suntem şi ce e locul ăsta? Suntem morţi cu toţii? Suntem vii? Abia aştept să aflu răspunsul. Singurul lucru ghicit a fost când am spus că insula se mişcă la fel ca Steaua Morţii. Şi Damon a început să se poarte ciudat şi-am ştiut c-am nimerit-o. Dar asta a fost cu ceva timp în urmă...

Ai o teorie apropo de cum se va termina LOST?

Nu. Am renunţat la teorii. Scenariştii sunt geniali şi-am încredere în ceea ce fac. Sper să fie bine... Asta speră toată lumea... un final concis şi plin de semnificaţii.

şte personajul tău cu adevărat?

O iubeşte pe Kate, pentru că e inevitabil. Nu poate să n-o iubească. Aşa e scris. A aflat ce înseamnă dragostea adevărată cu ea... a fost o relaţie adevărată. A trebuit să înveţe despre ce e vorba, pentru că iubirea aceea inevitabilă e diferită de una cultivată. Sunt două lucruri diferite. A învăţat multe fiind cu ea, şi-a fost ceva diferit de ceea ce ştia personajul lui. Iubirea inevitabilă e diferită... n-ai cum s-o controlezi. Dar a alege să începi o relaţie şi să ai grijă de ea, e cu totul altceva. A trebuit să renunţe la mai multe scuturi... Dar a făcut-o.

ţi-ar fi plăcut să fii?

Locke ar fi fost amuzant. E un personaj amuzant. Îmi place dihotomia personajului. Înainte de venirea pe insulă era atât de vulnerabil, era o victimă. Şi pe insulă e un soi de Indiana Jones. Îmi place dihotomia asta. E amuzantă pentru un actor. Şi-mi place Hurley, pentru că el e sufletul serialului. Mă emoţionează. E un personaj comic, îi uneşte pe oameni. E un rol distractiv...

Dacă nu erai actor, ce-ai fi vrut să fii?

Un vagabond... Nu... Am vorbit de asta cu soţia mea – pe atunci era doar iubită - şi tocmai îmi dădeam demisia... din nou. Voiam să fiu pădurar şi agent imobiliar, pentru că iubesc natura şi mi-am dorit mereu o fermă. Şi mi-am zis că, dacă tot nu-mi permit una, măcar să lucrez în mediul ăla. Deci asta era ideea mea cea genială – să fiu pădurar şi să câştig bani din imobiliare.

De ce crezi că LOST are un asemenea succes?

Pentru că a spart formulele TV clasice. Am avut subtitluri! Nu prea se-ntâmplă... Pentru subtitluri, mergi să vezi filme independente... Cred că serialul are câte ceva pentru fiecare om din lumea asta. E un serial despre oameni, nu ţine de un gen anume, precum serialele poliţiste, de exemplu. Nu se reduce totul la America. E un serial despre viaţă. E valabil în toată lumea.

LOST?

Grele întrebări! A fost o călătorie grozavă... ciudată. Probabil că va rămâne une dintre cele mai importante şi provocatoare experienţe artistice de care voi avea, vreodată, parte. Sunt foarte recunoscător. A fost distractiv.

Foto: AXN

Mai multe