Ambasadoarea Franţei în România poartă haine create de un designer român consacrat

24 iulie 2022   Fashion

Vine din patria haute-couture-ului, dar a găsit aici un designer al cărui stil şic a cucerit-o. Despre cine este vorba?

Şi românii pot cuceri Parisul! Cel puţin, aceasta este senzaţia pe care ne-o dă avântul pe care l-a luat moda românească, nelipsită din cadrul evenimentelor Paris Fashion Week şi care pătrunde, încet, încet, şi în garderoba franţuzoaicelor - femei cu un stil exemplar, simplu, dar şic, aparent efortless, dar studiat.

Şi uite cum, din peisajul designerilor români, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, doamna Laurence Auer, a ales să poarte haine create de Claudia Castrase.

Cunoscută pentru stilul său foarte clean, minimal, cu mult alb şi negru, dar şi nuanţe solide, în compoziţii colour block, Claudia Castrase a fost onorată să vadă câteva piesele de-ale sale purtate de Laurence Auer în ocazii importante: la primirea lui Emmanuel Macron în România, când a purtat o cămaşă albă din colecţia "White Forward"; la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde a animat un deux-piece alb cu un top orange de la Claudia Castrase; de Ziua Franţei, când a optat pentru o rochie albă, în ton cu eticheta diplomatică; ori la Festivalul Filmului Francez, unde a fost foarte stylish în rochia neagră dintr-o colecţie anterioară a designerului român.

Mai mult, Claudia Castrase şi-a prezentat creaţiile chiar în incinta Ambasadei Franţei. "Am prezentat noua colecţie “White forward“, cu şase cămăşi albe din bumbac organic, însoţită de o colecţie capsulă “Little black dress”".

Cu o pregătire în pictură și arte vizuale, Claudia Castrase a studiat design vestimentar la Universitatea de Arte din București. Încă de la prima sa colecție din 2007, ea îmbină concepte abstracte cu elemente de design într-un stil personal bine definit. Semnele ei distinctive sunt liniile minimaliste, pure, de o geometrie perfectă și o eleganță subtilă, atemporală.

"Clienta ideală este cea care îmi apreciază creațiile, se identifică cu stilul meu și ajunge să rămână fidelă brandului pe termen lung", spunea ea într-un interviu pentru A-list.

Şi, cu siguranţă, doamna Laurence Auer, al cărei stil e unul şic-formal, impus de funcţia sa de ambasador, va mai bifa apariţii publice în ţinute semnate Claudia Castrase.

FOTO: claudiacastrase.com, pagina oficială

Mai multe