FOTO Noul designer al casei Dior a impresionat la Paris
Colecţia Christian Dior semnată de noul creative director Raf Simons a fost considerată o revelaţie de către criticii prezenţi la săptămâna modei de la Paris.
Colecţia Christian Dior semnată de noul creative director Raf Simons a fost considerată o revelaţie de către criticii prezenţi la săptămâna modei de la Paris. Stilistul belgian Raf Simons, în vârstă de 44 de ani, a fost numit în funcţia de director artistic al casei Dior, în locul lui John Galliano, concediat de conducerea acestei case de modă în urmă cu peste un an.
Pentru prima sa colecţie semnată pentru Dior, Simons s-a inspirat din perioada anilor ’50 ai casei de modă, atunci când Dior era încă la conducerea sa.
Elementul-cheie, în jurul căruia e construită întreaga colecţie, e silueta perfectă, tipică pentru Dior. Plecând de aici, Raf Simons a interpretat şi variat în diverse forme moştenirea Dior, adaptând-o la femeia modernă. Astfel, pe catwalk am putut vedea aşa-numitul „bar-suit”, format dintr-o fustă (creion sau amplă) şi un sacou cu talie marcată şi poale „construite”.
Ţinutele de cocktail sau de gală, cu accent pe pantsuit şi topul cu peplum, rochiile structurate, dar şi rochiile-sac sau cele midi, realizate din mătase imprimată digital cu motive geometrice sau florale au încântat în egală măsură.
În ceea ce priveşte cromatica, colecţia abundă de negru şi roşu, la care designerul a adăugat piese în nuanţe de albastru-cobalt, galben, roz şi gri.
Printre cei prezenţi la spectacolul Dior s-au numărat designeri precum
,
,
, actriţele
şi
, criticul de modă
, dar şi topmodelul
.
Foarte discret, dar şi foarte minuţios, Simons e considerat unul dintre cei mai străluciţi creatori din şcoala belgiană, alături de Martin Margiela şi Dries Van Noten, şi şi-a început cariera ca specialist în design interior, înainte de a alege universul modei, înfiinţându-şi propria casă în anul 1995. El a creat, mai întâi, articole pentru bărbaţi, înainte de a se orienta spre prêt-à-porter-ul feminin.
Stilul său e, mai degrabă, unul minimalist şi exigent, cu precădere avangardist, în opoziţie cu stilul baroc şi provocator al lui
.
Foto: Reuters