FOTO&VIDEO Anca Ţurcaşiu, prima oară în postura de designer vestimentar. Iată ce creaţii a prezentat la "Soirées de la Mode" by Alin Gălăţescu

14 decembrie 2021   Fashion

Multitalentata artistă şi-a dat examenul stilistic în faţa celui mai exigent analist de modă şi în cadrul unui eveniment fashion cu tradiţie.

În urmă cu o lună, elegantul salon Le Diplomat al hotelului Athenée Palace Hilton din Bucureşti găzduia a 27-a ediţie a "Soirées de la Mode", evenimentul-concept semnat Alin Gălăţescu care reuneşte mai mulţi designeri sub pretextul stilistic al celebrării unei figuri-simbol din universul modei. De această dată, show-ul fashion a fost un remember închinat regretatului creator de modă israelian Alber Elbaz, fost directorul creativ al casei de modă Lanvin din Paris (2001-2015), care s-a stins din viaţă anul acesta, la vârsta de 59 de ani, răpus de Covid-19.

Evenimentul a reunit colecţiile-capsulă ale designerilor autohtoni: Atelier Bolero, Aleha Toncea, Ana Maria Saragia, Antonia Nae, Anna Roman, Claudia Rawlings, Inga Bragaru, Iza van Dee, Loredana Ciangău, Lia Aram, George Hosbotă, Liliana Fenechiu x Montiago, Maressi, Maria Amelian, Mitiliane Couture, Raluca Soare, Simona Semen Studio Cabal.

Invitata specială a acestei ediţii a fost Anca Ţurcaşiu, care a prezentat câteva creaţii semnate Atelier Bolero, dar şi câteva creaţii proprii, realizate în premieră în parteneriat cu aceştia. Am vrut să vedem cum a trecut Anca Ţurcaşiu de la designer de interior, o pasiune transformată într-o adevărată ocupaţie încă de-acum câţiva ani, la designer vestimentar şi ce a presupus realizarea colecţiei-capsulă pentru evenimentul "Alber Elbaz Legacy".

OK!: Cum ţi-a venit ideea să faci o colecţie capsulă? Anca Ţurcaşiu: Ideea nu a fost a mea, a fost a lui Alin Gălăţescu, ascultându-mă povestind foarte mult despre ce înseamnă să fiu designer de interior şi cum doresc eu să confecţionez o grămadă de obiecte necesare pentru o casă: perdele, draperii, cuverturi ş.a.m.d. şi a spus: "De ce nu încerci şi varianta de care ar avea nevoie doamnele?". Şi, pur şi simplu, de la întrebarea asta a pornit totul, aşa încât îi mulţumesc foarte mult.

Alin Gălăţescu este cel care m-a orientat către această echipă minunată. Ne-am cunoscut şi a fost un

.

Materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, bumbac foarte dens, mătase foarte fină... În orice caz, am ales materiale care nu se şifonează în majoritatea lor, pentru că eu călătoresc foarte mult şi am nevoie de ţinute pe care să le scot din bagaj şi să le pun direct pe umeraş, fără să nevoie de fierul de călcat. Şi majoritatea ţinutelor mele, chiar dacă sunt fuste şi rochii, au buzunare, pentru că sunt o mare pasionată de buzunare la fuste şi rochii.

A durat foarte puţin pentru că Anca Balaş, cea care s-a aşezat la maşina de cusut, a lucrat foarte rapid împreună cu doamna Mariana şi cu Cati, o echipă minunată. Toate ideile au venit rapid, dar au fost suficiente doar câteva zile să pornim treaba şi, de la 4 piese, am ajuns la mult mai multe astăzi - avem surprize mari pentru voi!

Atelier Bolero s-a ocupat cu procurarea materialelor şi cu croitul şi cusutul hainelor. Eu am venit cu foarte multe idei şi împreună, iată, le-am pus în practică. Am conceput o colecţie pe care mi-aş fi dorit s-o am în garderobă, dar n-am găsit-o nicăieri - din multe puncte de vedere: pentru că mi-am dorit materiale confortabile care să nu se şifoneze, mi-am dorit corsetele pe care nu le-am găsit niciodată în magazine şi mi-am dorit buzunare la fuste şi rochii - deci nişte elemente foarte importante. Plus accesoriile, care sunt de foarte mare importanţă, anume cele care îmbracă gâtul atât de frumos, mitene, mănuşi, o grămadă de lucruri extrem de interesante pe care nu le găseam nicăieri şi ăsta a fost motivul pentru care am vrut să le scot pe piaţă pentru toate femeile frumoase din România şi pentru cele care îşi doresc să fie elegante.

FOTO: Ştefan Ovidiu, arhiva personală

Mai multe