Senioarele le-au dat clasă tinerelor actriţe de la Hollywood. Eleganţă la 60+

5 martie 2018   Fashion

Noua ediţie a galei Academiei ne-a demonstrat încă o dată că eleganţa nu are vârstă. Iată cum s-au prezentat senioarele pe covorul roşu.

Jane Fonda şi Helen Mirren

Dacă actriţele mai tinere au ales să şocheze pe red carpet, rupând tradiţia all-black a ultimelor gale cu apariţii colorate şi extravagante, starurile aflate la vârsta a treia le-au dat clasă, făcând o adevărată declaraţie de high-fashion la Oscaruri.

Jane Seymour

Pe 15 februarie, a împlinit 67 de ani, lucru care însă, privind această apariţie a sa de ieri seară, de la after-party-ul organizat de Elton John, nu l-am putea crede. Jane Seymour continuă să ne uimească cu prospeţimea pe care o afişează, cu silueta incredibilă şi cu tenul fără riduri. Rochia albă despicată în faţă, care lăsa la vedere superbele ei picioare, i-a flatat formele, iar pantofii-sanda şi accesorile argintii i-au dat acel plus de strălucire de care era nevoie pentru un asemenea eveniment de seară.

Jane Fonda

Şi-a etalat silueta fără cusur într-o rochie albă, cu croială tip sirenă, creată de casa Balmain. Coafura şi accesorizarea au fost impecabile, semn că şi la 80 de ani poţi fi foarte stylish!

Helen Mirren

"Regina" a demonstrat încă o dată că înfloreşte tot mai mult, odată cu trecerea timpului. Dacă pentru covorul roşu actriţa de 72 de ani a ales o rochie simplă, în nuanţa albastru petrol, pentru after-party a îmbrăcat o rochie crem cu arabescuri aurii.

Meryl Streep

Simplitatea o caracterizează din plin pe cea mai nominalizată actriţă la Oscar, care anul acesta n-a mai plecat acasă cu statueta, pentru rolul din "The Post". Meryl Strep (68) n-a avut nevoie decât de o creaţie Christian Dior Haute Couture, roşie ca focul, şi de o minimă accesorizare pentru a impresiona pe covorul roşu de la Oscaruri. Less is more!

Faye Dunaway

Actriţa în vârstă de 77 de ani a urcat pe scenă alături de Warren Beaty pentru a-l anunţa (de data aceasta corect!) pe marele câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film. Surpriza a fost că Faye Dunaway ne-a oferit un deja-vu, purtând această rochie Esteban Cortazar pe care a purtat-o şi anul trecut, tot la Oscaruri. Şi tot cu această rochie a mers şi la after-party-ul organizat de "Vanity Fair".

Joan Collins

Lux şi distincţie! Aşa am putea caracteriza această apariţie a actriţei britanice în vârstă de 84 de ani, care are o istorie incredibilă pe red carpet. Un deux-pièces elegant, cu sacou cambrat cu umeri supradimensionaţi şi aplicaţii strălucitoare, completat de o fustă cu trenă.

Rita Moreno

A fost una dintre cele mai apreciate actriţe de la eveniment, ea făcându-şi apariţia într-o rochie care a făcut istorie pe red carpet. Practic, la cei 86 de ani ai săi, Rita Moreno ea a dovedit că are aceeaşi siluetă ca în tinereţe, lucru ce i-a permis să îmbrace aceeaşi rochie în care apărea la ediţia din 1962 seara în care a cucerit o statuetă aurie pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar în „West Side Story”. Ba chiar a fost uşor mai îndrăzneaţă, având topul modificat în formă de corset.

Foto: Getty Images

Mai multe