Sfaturi utile pentru amenajarea unui apartament de dimensiuni mici
Locuieşti într-un apartament mic? Cei mai mulţi oameni locuiesc în spaţii de dimensiuni reduse, fie că aşa îşi doresc, fie că atât le permite bugetul. Cei mai mulţi dintre noi vom căuta modalităţi inteligente de a ne îmbunătăţi spaţiul din casă, motiv pentru care ne-am gândit să îţi uşurăm munca şi să-ţi venim în ajutor cu acest articol.
Chiar dacă nu există o formulă specifică când vine vorba de proiectarea unei case mici sau a unei camere, există câteva chei ale succesului. Vopseşte-ţi pereţii în culori strălucitoare, folosind spaţii de depozitare ascunse şi încorporând mobilier multifuncţional. Acestea sunt doar câteva dintre trucurile pe care ţi le vom dezvălui în continuarea articolului.
Iată, aşadar, care sunt trucurile pentru amenajarea unui apartament de dimensiuni mici:
Sfaturi utile pentru optimizarea spaţiului
Adaugă în micuţul tău apartament picturi şi artă grafică pe pereţi, foloseşte aranjamente florale pentru a te simţi confortabil şi personalizează-ţi spaţiul fără a-l aglomera. De exemplu, într-un apartament de dimensiuni mici caloriferele ocupă un spaţiu preţios pe care l-ai putea folosi într-un alt scop. Soluţia ar fi încălzirea în pardoseală. Parchetul laminat ar putea fi soluţia perfectă pentru locuinţa ta, deoarece este simplu de montat şi uşor de întreţinut. Mai multe detalii despre acest tip de pardoseală poţi afla din acest catalog online.
Regândirea corpurilor de iluminat din casă ar fi o altă soluţie pentru problemele tale, iar aplicaţiile pentru pereţi sunt viitorul. Aceste micuţe corpuri îţi luminează casa fără a pierde din spaţiul de pe podea sau de pe alte corpuri de mobilier. Ce este şi mai bine? Că aceste aplice pot fi conectate direct prin perete, astfel încât să nu îţi mai faci griji pentru veşnicele şi inesteticele cabluri atârnate peste tot. Există astfel de instalaţii care se rotesc, oferindu-ţi un plus de flexibilitate în ceea ce priveşte iluminarea.
Secrete pentru crearea iluziilor optice
Un alt secret care va crea iluzia unui spaţiu mai generos presupune aşezarea mobilierului „în aer”, pe picioare de lemn. Fiindcă nimic nu face ca un spaţiu mic să pară şi mai mic ca o canapea lipită de podea.
De asemenea, renunţarea la un covor dreptunghiular în favoarea unuia cu margini neregulate este varianta corectă în amenajarea spaţiilor mici. La urma urmei, un covor care este prea mare sau prea mic va atrage atenţia doar asupra dimensiunii camerei tale. Încearcă covoare cu forme neregulate, cum ar fi o piele de vacă, sau un covor rotund. Vor completa o mare parte a spaţiului podelei fără a atrage atenţia asupra dimensiunilor mici din camera ta.
Mobilă transparentă
Cel mai vechi truc din manualul designerului de interior pentru spaţiile mici este mobila transparentă. A opta pentru piese din sticlă sau acril este o modalitate excelentă de a păcăli ochiul că spaţiul tău este mai mare. Aşadar, renunţă la măsuţa de cafea din lemn sau la scaunele de bucătărie, în favoarea celor din sticlă sau acril. Spaţiul tău va părea mai deschis şi mai aerisit. Iată câteva exemple de astfel de piese de mobilier.
Scopul principal al oricărui spaţiu de locuit este întotdeauna utilizarea fiecărei zone cât mai eficient. Draperiile sunt cel mai rapid mod de a adăuga înălţime în orice spaţiu. Trucul este să le agăţi direct din tavan şi să le laşi să atârne puţin pe podea.
Deşi spaţiul poate fi limitat, există zeci de moduri prin care poţi încorpora designul practic pentru a beneficia la maximum de interioarele mici şi pentru a-ţi face locuinţa extrem de vie.
Foto: Pixabay