FOTO Cine e Adina Răducan, câştigătoarea "X Factor"?

27 decembrie 2014   Lifestyle

O adolescentă de 16 ani din Buzău, singura concurentă din grupa „sub 20 de ani“ a lui Horia Brenciu, a reuşit să obţină marele trofeu al concursului muzical difuzat de Antena 1 şi premiul de 100.000 de euro.

O adolescentă de 16 ani din Buzău, singura concurentă din grupa „sub 20 de ani“ a lui Horia Brenciu, a reuşit să obţină marele trofeu al concursului muzical difuzat de Antena 1 şi premiul de 100.000 de euro.

Avea doar 15 ani când s-a prezenat în faţa juraţilor Ştefan Bănică, Delia Matache şi Horia Brenciu şi a reuşit să-i impresioneze încă de la audiţii. Ea a primit rapid cei trei "da" care au trimis-o în etapa următoare de concurs.

Dar povestea ei cu muzica a început în urmă cu 12 ani, când fredona prin curte melodii ale trupei Andre sau ale lui Nico, iar mama sa i-a remarcat calităţile vocale. La patru ani, a fost înscrisă de părinţi la un curs de canto la Şcoala Populară de Artă din Buzău, unde a impresionat profesorii cu vocea sa deosebită şi foarte matură. Tot atunci a fost descoperită de profesorul Constantin Ungureanu care a selectat-o pentru completarea trupei Mini Melos.

La şapte ani, Adina a a fost înscrisă de părinţi în clasa I la Liceul de Artă din Buzău la clasa de pian şi canto şi a început să participe la nenumătrate festivaluri şi concursuri. "Vreau să Fiu Vedetă", "Ploaia Steluţelor", "Mamaia Copiilor" sunt doar câteva din concursurile la care a participat Adina şi la care a luat primele locuri.

În timpul uneia dintre competiţiile muzicale la care a participat l-a cunoscut pe Horia Brenciu, care s-a îndrăgăstit de vocea ei şi cu care a făcut duet pe melodiile "New York, New York", "Cabaret", "Cose della Vita". „Această copilă minunată m-a vrăjit cu vocea ei încă de prima dată când am văzut-o şi auzit-o“, declara Horia Brenciu despre Adina Răducan, în perioada colaborării dintre cei doi.

De asemenea, Adina Răducan, la numai 11 ani, a cântat alături de nume mari ale muzicii dar dintre toţi spune că cel mai bine se simte pe scenă lângă Luminiţa Anghel şi Horia Brenciu.

Destinul a făcut ca ea să se reîntoarcă pe scenă alături de Horia, care i-a devenit mentor în sezonul al 4-lea al concursului „X-Factor“, şi să-şi serbeze aniversarea de 16 ani pe platourile de filmare ale Antenei 1.

Vineri, a fost un tur de forţă, de-a lungul celor 5 ore de transmisie în direct, când în finală, alături de Adina, s-au luptat pentru marele premiu Alexandra Crişan, Alessio Paddeu şi Trupa 69.

Înainte de a-i fi înmânat premiul de 100.000 de euro, Adina a declarat că vrea să-şi ajute familia: „O bună parte din sumă mi-ar plăcea să o trimit familiei, bunicilor în primul rând, mai ales că am aflat de curând că bunica mea e foarte bolnavă. Tare mi-aş dori să o pot ajuta la bătrâneţe, mai ales că şi-a dedicat tot timpul nepoţilor, mie şi fratele meu şi aş vrea să o pot răsplăti. Şi, desigur, aş investi o parte şi în cariera mea muzicală“.

Foto: pagina personală

Mai multe