Loredana la cratiţă, în bucătăria lui Dinescu FOTO
Cu mânecile suflecate, cei doi îţi arată cum să faci cocoş umplut şi „chiftelele săracului“.
Loredana Groza deschide noul sezon al emisiunii „Politică şi delicateţuri“ de la TVR 1. În prima ediţie a show-ului culinar găzduit de „masterchef-ul” Mircea Dinescu se pune la cale umplerea unui cocoş de ţară. Loredana se simte ca acasă în bucătăria poetului şi nu se dă în lături de la tăiat ciuperci sau amestecat ingredientele în tigaie.
Uimit de abilităţile invitatei sale, Dinescu plusează, poftind-o să coasă pielea cocoşului umplut cu un amestec delicios, din care nu lipsesc ingredientele sale de bază, slăninuţa afumată la lemn de prun, zeama de portocală şi piperul roşu. „Cine se aştepta ca Loredana să poată coase un pui?!”, se miră poetul, care mai apoi mărturiseşte că a fost „subjugat de farmecul ei personal şi de inteligenţa ei molipsitoare”.
După ce cocoşul e pus în tavă, stropit cu vin de la Cetate şi băgat la cuptor, neobosiţii bucătari coboară în cramă pentru un răgaz binemeritat şi pentru a asculta muzica tarafului Mahalaua Veche, aflat pentru prima dată la Politică şi delicateţuri.
Cu cealaltă reţetă pe care o prepară, Dinescu îşi uimeşte invitata: „chiftelele săracului pe gustul bogatului”, cum cu farmec le botează ad-hoc poetul, sunt un amestec de varză murată, cartofi fierţi şi ou, un preparat pe cât de inedit, pe atât de gustos şi săţios.
Bucuria revederii şi chimia dintre cei doi prieteni fac discuţia din cramă captivantă şi plină de farmec. Loredana străluceşte şi debordează de energie în preajma poetului, râde cu poftă şi povesteşte cu însufleţire: „Mircea mi-a deschis şi mai tare apetitul pentru viaţă, pentru mâncare, pentru dragoste, pentru tot ceea ce ne dă energie şi ne inspiră”.
Sezonul 5 al emisiunii Politică şi delicateţuri debutează duminică, 27 martie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.
Foto: TVR