Manuela Hărăbor și-a sărbătorit fiul. Andrei a împlinit 32 de ani. Mesajul actriței

3 octombrie 2022   Lifestyle

E rațiunea ei de a trăi. Alături de el a descoperit întotdeauna lumea cu alți ochi. Manuela Hrăbor și-a sărbătorit în urmă cu două zile fiul. Andrei a împlinit 32 de ani și i-a avut aproape pe toți cei dragi.

“32 de ani în care Andrei ne-a învățat să fim mai buni, mai înțelegători, să avem mai multă răbdare, să iubim cu adevărat! Suntem împreună în formulă completă! Cezarina a fost fotograful, ca de obicei, iar Cristina, draga noastră prietenă, a fost din nou alături de noi.  La mulți ani binecuvântați, iubitul meu Andrei! De 32 de ne încălzești și ne luminezi sufletele! Maica Domnului, sub al cărei Sfânt Acoperământ te-ai născut, să te ocrotească și de acum înainte în fiecare clipă a vieții tale!”, așa sună mesajul emoționant al actriței.

“Pentru că sărbătorirea lui Andrei pe 1 octombrie a fost întreruptă de plecarea mea la Ploiești cu spectacolul "Micul Prinț", petrecerea a continuat duminică, evident cu un al doilea tort. Am ales un mini-tort Framboisier îndulcit cu ștevie, un deliciu!”, adaugă actrița.

Manuela a descoperit că fiul ei suferă de o formă de autism pe când avea doi ani.

"La început nu am crezut. Într-adevar, Andrei nu vorbea, dar exista comunicare non-verbală între el şi cei din jur”, mărturisea actriţa. La trei ani, la înscrierea la grădiniţă, au apărut noi probleme: "O săptămână a stat printre cei 10 copii, câţi erau înscrişi în grupa lui. Revolta părinţilor mi-a fost transmisă de către educatoare. A trebuit să plecăm şi de acolo. Deşi el nu era un copil violent şi nu-i deranja pe ceilalţi dar poate că cerea o atenţie deosebită. Simţea nevoia să stea mai mult lângă educatoare”, dezvăluia ea pentru Jurnalul Naţional. 

La opt ani, Andrei a ajuns la un centru specializat. A învățat să vorbească și să se îmbrace singur.

"Acolo a fost singurul loc unde a făcut terapie ABA. A început să  vorbească, după numai cinci săptămâni de terapie, să se poată îmbrăca singur".

"Să ai un copil autist e un mod de viaţă, nu o povară. Am învăţat că fiecare dintre noi are o cruce de purtat. Important este să o acceptăm şi să învăţăm să ne-o ducem cu demnitate şi cu responsabilitate.  Voi avea toată viaţa un copil de 6-7 ani".

Mai multe