S-a-ntors cu COVID din Anglia. Singura regină în funcție după moartea Elisabetei are 82 de ani

22 septembrie 2022   Lifestyle

Singura regină în funcție după moartea Elisabetei a făcut COVID după funeraliile regale. Suverana are 82 de ani.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a ieșit pozitiv la testul COVID, la întoarcea de la funeraliile britanice, unde a fost fotografiată extrem de afectată de moartea prietenei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Curtea regală daneză a făcut anunțul miercuri. Este a doua oară anul acesta când monarhul danez se îmbolnăvește de COVID, iar asta este o provocare pe sănătate, având în vedere vârsta reginei.

Margrethe a ținut mult să participe la înmormântarea de luni. Încă de duminică, s-a prezentat la Westminster Hall, unde era depus trupul Elisabetei, pentru a-și aduce omagiile, iar acolo a fost observată cu lacrimi în ochi, marcată de solemnitatea momentului.

Luni, Regina Margrethe a II-a a Danemarcei și fiul său, Prințul moștenitor Frederik, au participat la funeralii, atât la Abația Westminster, cât și la Capela St George din Windsor.

Suverana a celebrat recent 50 de ani pe tronul Danemarcei și a fost vaccinată anti-COVID. Prima dată s-a îmbolnăvit în februarie și a avut simptome ușoare. Regina se află acum la Castelul Fredensborg și și-a anulat toate întâlnirile din această săptămână.

Foto: Profimedia

Mai multe