Rutină rapidă de îngrijire pentru un ten curat și sănătos: produse și pași esențiali de urmat

18 iunie 2024   Lifestyle

Îngrijirea pielii este necesară atât pentru sănătatea noastră generală, cât și pentru diminuarea semnelor îmbătrânirii. 

Dar cu atât de multe produse noi și tendințe de beauty care apar peste noapte, găsirea unei rutine simple de îngrijire a pielii, ca să nu mai vorbim de respectarea ei, pare aproape imposibilă.

Vestea bună este că nu trebuie să setezi alarma mai devreme pentru a obține o piele frumoasă și sănătoasă. Tot ce ai nevoie este o rutină ușoară pe care să o poți respecta și produse care chiar funcționează pentru tipul tău de piele.

Află cum ar trebui să arate o rutină simplă, dar eficientă de îngrijire a tenului.

Cea mai bună rutină de îngrijire a pielii

Cea mai bună rutină de îngrijire este cea care se potrivește tipului tău de piele: grasă, uscată, mixtă sau normală. Fiecare tip de ten se confruntă cu propriile provocări și este important să alegi produsele potrivite pentru a le combate.

Tot ce ai nevoie pentru a avea un ten radiant la orice vârstă sunt câteva minute dimineața și seara, accesoriile pentru îngrijire la îndemână, într-un dulap suspendat baie și, bineînțeles, produsele potrivite.

Iar dacă nu ai timp mai deloc pentru un ritual de îngrijire și ai nevoie de o variantă rapidă, iată ce ar trebui totuși să includă rutina ta zilnică:

Rutina de îngrijire a pielii de dimineață

Crezi sau nu, să te ocupi serios de îngrijirea pielii la prima oră a dimineții nu te va face să întârzii la birou. Poți elimina excesul de ulei, murdăria și resturile care blochează porii și poți proteja pielea de razele UV în mai puțin de patru minute.

Folosirea mai întâi a unui produs de curățare, urmat de un jet de apă și un tonic va oferi feței tale o curățare rapidă. Acești pași te ajută să îndepărtezi orice murdărie și uleiuri rămase de pe față. Iar odată ce ai curățat complet fața, toate celelalte produse pot fi absorbite de piele și pot acționa mai bine.

Următorul și ultimul produs de dimineață poate fi crema de protecție solară. Este indicat să aplici acest produs imediat după ce ai curățat și tonificat tenul, dar înainte de a folosi orice altceva pe față.

Cremele de protecție solară acționează prin absorbția razelor UV. Pentru a reuși acest lucru, ele trebuie mai întâi să fie absorbite pe și în piele, astfel încât să se poată activa. Odată ce îți aplici crema de protecție, solară poți utiliza alte produse de îngrijire a pielii sau pur și simplu poți trece la make-up.

Rutina de îngrijire a pielii pe timp de noapte

Când vine momentul să te relaxezi după o zi de lucru și să te pregătești de culcare, nu vrei să petreci prea mult timp în baie. Însă, rutina de seară îți va oferi din nou pielea curată și cu aspect fresh pe care ți-o dorești, iar aplicarea produselor va dura mai puțin de patru minute.

Din nou, vei începe cu produsul de curățare și tonicul. Apoi, următorul produs de noapte va fi un exfoliant. Folosirea ocazională a unui exfoliant ajută la îndepărtarea murdăriei din pori, diminuarea liniilor fine și a ridurilor și uniformizarea pielii pentru a avea un ten radiant atunci când te trezești dimineața.

Cu doar acești trei pași, vei vedea o îmbunătățire a tonusului și a texturii pielii tale. După ce exfoliezi, produsul final poate fi o cremă antioxidantă. Aceasta protejează și mai mult pielea de radicalii liberi, cum ar fi razele UV, ajută la uniformizarea pielii și la eliminarea petelor pigmentare.

Așadar, aplicarea multor produse de îngrijire a pielii poate părea intimidantă, dar nu uita că elementele de bază sunt cele mai importante atunci când vine vorba de o piele sănătoasă. Astfel, poți simplifica rutina la doar câteva produse esențiale de îngrijire dacă timpul nu îți este cel mai bun prieten dimineața și seara.

Sursa foto: shutterstock.com

Mai multe