Sfaturi utile de care să ții cont când vrei să îți construiești o locuință
Construirea unei locuințe reprezintă un proiect de amploare care necesită mult efort și o pregătire temeinică în prealabil, ca să te asiguri că totul va decurge conform planului. De aceea, înainte de a lua această decizie ia în calcul orice detaliu, pentru a nu avea parte de dezamăgiri. Așadar, iată ce trebuie să știi când dorești să îți construiești propria casă.
Stabilește-ți bugetul
În primul rând, atunci când ai de gând să îți construiești o locuință, e necesar să îți stabilești un buget general, care să acopere toate cheltuielile. Ia în considerare câteva date importante precum achiziționarea terenului, costul materialelor și echipamentelor, dar și efectuarea plăților către echipa care va ajuta la construcția propriu-zisă. În plus, nu uita că vor apărea mereu cheltuieli neprevăzute, de aceea vezi care sunt economiile de care dispui.
Gândește-te unde vrei să îți ridici casa
După ce te-ai asigurat că ești pregătită din punct de vedere financiar, e necesar să te gândești unde ai de gând să îți amplasezi locuința. Mai precis, care este locul ideal pentru tine. De exemplu, poate îți dorești o casă într-o zonă montană, una în oraș, în afara acestuia, ori undeva la mare. Apoi, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, ia în considerare suprafața de care ai nevoie, orientează-te către un teren de vanzare și alege oferta care ți se potrivește.
Contractarea specialiștilor
După ce ai găsit terenul potrivit, trebuie să contractezi specialiști în domeniul construcțiilor. Ca să nu ai parte de probleme, atât pe parcursul proiectului, cât și când vine vorba de finalizarea acestuia, e indicat să apelezi doar la persoane cu expertiză în domeniul imobiliar. Așadar, fie că e vorba de arhitecți, ingineri, electricieni, tâmplari sau zidari, folosește-i pe cei mai buni din acest sector. Vezi care sunt proiectele lor anterioare și care este experiența de care dispun. În plus, înainte să închei orice contract, e recomandat să beneficiezi de sfaturile juridice ale unui avocat, ca să fii despăgubit în cazul în care lucrurile nu ies așa cum îți dorești.
Pune preț pe calitate, nu pe cantitate
Casa ta trebuie să fie una rezistentă și durabilă. Drept urmare, atunci când achiziționezi diferite materiale și echipamente, nu face compromisuri când vine vorba de calitatea acestora, fiindcă vei regreta mai târziu. De aceea, cere sfatul specialiștilor în construcții înainte să achiziționezi un anumit produs destinat locuinței, fie că este vorba de materiale de construcții, tâmplării, instalații sau finisaje interioare precum gresie, faianță, vopsea.
Setează-ți prioritățile de la bun început
Înainte de construcția propriu-zisă trebuie să le prezinți celor care îți construiesc casa planul tău, mai precis, cum îți imaginezi tu că va arăta locuința la finalul lucrărilor. Ca atare, ia fiecare încăpere în parte și gândește-te ce caracteristici ai vrea să aibă. De exemplu, când vine vorba de alegerea unui sistem de încălzire, poate vrei să renunți la calorifere și să folosești încălzirea prin pardoseală. La fel de bine, poate îți imaginezi un cămin smart, bazat pe tehnologie de ultimă generație, unde reducerea costurilor primează. Pe de altă parte, poate îți dorești o bucătărie spațioasă, ca să ai loc să te desfășori, fiindcă îți place să gătești. De asemenea, când vine vorba de baie, optează pentru varianta optimă pentru tine, fie o cabină de duș, fie o cadă.
Așadar, după cum ai văzut mai sus, ca să ridici o casă de la zero trebuie să ții cont de câteva aspecte importante și să te pregătești corespunzător încă din faza incipientă. Asigură-te că ai suficienți bani, terenul potrivit, un plan bine pus la punct și o echipă de specialiști care vor duce proiectul la capăt conform cerințelor tale.
Sursă foto: Shutterstock.com