Ştiai că aceste vedete pictează? Uite cum arată lucrările lor FOTO&VIDEO
Chiar dacă nu aceasta este principala lor activitate, ar putea face bani buni numai din tablourile lor.
Există câteva vedete de la noi, în special cântăreţi, care au un hobby aparte: pictura. Nu e o preocupare zilnică, dar sunt atât de talentaţi, încât ar putea trăi din vânzarea operelor lor. Iată care sunt aceştia.
Magda Pălimariu
”Pentru mine, pictura este o relaxare, e ca o terapie. Toate tablourile le fac cadou, pentru că eu nu fac acest lucru pentru expoziţii sau pentru alte lucruri, le fac pentru că mă relaxează”, spune Magda, care în fiecare an de ziua ei primeşte cel puţin un tablou de la prieteni.
"Tot timpul am desenat şi făceam schiţe de când eram copil, nu m-am apucat să pictez aşa, brusc. Am luat anumite cursuri. Am învăţat anumite tehnici, cum să aşez în pagină, cum se amestecă culorile", a povestit ea la "Ce se întâmplă, doctore?".
"Am avut o perioadă în care am pictat bujori, iar acum pictez mult în albastru. Peste vară poate voi picta în culori mai calde", ne-a spus şi în cadrul unui interviu pentru revista OK!.
Cătălin Bordea
Toată lumea îl ştie de pe scenele de stand-up comedy şi din emisiunea "Xtra Night Show" a lui Dan Capatos. Ceea ce se ştie mai puţin este că acelaşi Cătălin Bordea, absolvent de UNATC, a făcut pictură murală şi grafică. Ba chiar a ajutat la restaurarea bisericii bunicilor şi a vândut icoane în liceu.
"Autoportret făcut în clasa a noua şi dăruit unei fete plus citat mega penibil. Mda"
„Un profesor, când eram în clasa a 7-a, mi-a recomandat să dau la liceul de artă, pentru că a văzut că am talent la desen. Am făcut pictură monumentală şi grafică. Am restaurat biserica de la bunica mea din sat. Aşa mă întreţineam în liceu, vindeam icoane”, i-a mărturisit Florentinei Fântanaru la emisiunea „Dincolo de aparenţe”.
Acum, însă, s-a axat pe desen, fiind convins că e mai expresiv ca grafician.
Anna Lesko
În afara calităţilor sale vocale, frumoasa basarabeancă este talentată şi la pictură şi chiar îi place să dăruiască tablourile pe care le realizează. În urmă cu câţiva ani, când artista avea o relaţie cu Irinel Columbeanu, aceasta i-a dăruit omului de afaceri câteva tablouri, pe care acesta le păstrează la reşedinţa sa de la Izvorani.
Cântăreaţa are o colecţie impresionantă de tablouri, iar preţul unuia poate ajunge chiar şi la 5.000 de euro - suma pentru care a vândut una dintre lucrările sale.
Tot nehotarata.. #lovemywork #love #my #life #pictura #creatie #searchingforbeauty #painting A post shared by Anna Lesko Official (@anna_lesko) on Nov 26, 2017 at 5:42am PST
Tot nehotarata.. #lovemywork #love #my #life #pictura #creatie #searchingforbeauty #painting
A post shared by Anna Lesko Official (@anna_lesko) on Nov 26, 2017 at 5:42am PST
„Nu vreau să pozez într-o mare pictoriţă, este o pasiune şi atât. Nu primesc comenzi de tablouri, le fac doar pentru mine”, spune artista care recunoaşte că nu are studii în adevăratul sens al cuvântului, însă a furat „meserie” de la pictorii Sabin Bălaşa şi Mircea Novac.
Marian Ionescu
Liderul trupei Direcţia 5 şi-a descoperit un talent ascuns. Artistul susţine că pentru el pictura este o formă de relaxare şi o altă modalitate de-a crea şi de a-şi exprima înclinaţia către frumos.
Tablourile semnate de Marian Ionescu sunt picturi abstracte, pânze de dimensiuni mari, viu colorate.
Vara trecută, a debutat ca artist plastic cu primul său vernisaj la Galeriile Kreţulescu, în cadrul celei mai mari expoziţii anuale din România, ArtSafari.
"Te aştept în parc", "Just the Way You Are", "Romantic flowers from Indonesia" ori "Hello" sunt titluri de picturi din galeria lui Marian, inspirate din piesele lansate cu Direcţia 5. Iar una dintre picturi poartă titlul unui album: "Happy Days".
DJ Wanda
Pe lângă show-urile pe care le pune în scenă, ca DJ, în cluburile din ţară şi din străinătate, are un salon de tatuaje, a colaborat la realizarea unei colecţii vestimentare şi este pasionată de desen.
Wanda realizează tablouri în stil Urban Pop Art, primele sale creaţii fiind oferite cadou celor care i-au fost alături când a fost operată pe coloană.
„Mereu am fost atrasă de cultura urbană. Mă încarc cu energia oamenilor şi cu vibraţia locurilor pe care le vizitez. Mă documentez, merg la expoziţii de artă urbană şi sunt foarte atenta la acest curent. Ce fac eu este un mix între Pop art şi urban sketches. Tablourile sunt concepute în momente speciale din viaţa mea şi mă reprezintă. Simbolizează ideea de libertate, putere şi determinare”, declară DJ Wanda.
Horaţiu Mălăele
Marele actor este cunoscut în lumea artistică şi ca un mare caricaturist. Şi, la fel ca rolurile sale de satiră, şi desenele lui transmit mesaje similare.
Caricaturile sale, pe care Horaţiu Mălăele le pune pe Facebook înainte de-a le publica în album pentru publicul larg, prezintă diverşi oameni de cultură, politicieni sau actori de renume.
"Desenul meu e modul meu de-a colabora cu lumea", spune Horaţiu Mălăele despre pasiunea pe care o are încă din copilărie. Când era elev, le-a făcut caricaturile tuturor profesorilor, iar pe cea a profesorului de istorie a lipit-o în locul stemei de pe drapel. Cine voia să vadă caricatura lipită în locul stemei trebuia să plătească o taxă de intrare de 50 de bani - lucru care i-a făcut curioşi atât pe colegii săi, cât şi pe dascăli.
Totodată, actorul spune că "Omul deştept zâmbeşte, prostul se supără, iar soţia mea este un om foarte deştept. Am caricaturi cu toată familia".
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax
Fuego
Deja e cunoscut faptul că îndrăgitul cântăreţ are drept pasiune pictura. Încă din copilărie, îi plăcea să picteze flori, dar nu şi-a făcut cunoscut hobby-ul decât târziu.
"Nu am studiat, sunt un autodidact şi fac lucrul acesta de mic, dar acum m-am pus serios pe treabă", spune Paul Surugiu alias Fuego, care a moştenit talentul de la mama sa, care picta pe sticlă.
Când a împlinit 40 de ani, şi-a deschis prima expoziţie, iar acum, la 41 de ani, a ajuns deja la cea de-a 12-a. Între timp, a vândut până în prezent sute de tablouri, iar din banii câştigaţi a sprijinit financiar tinerii talentaţi, dar şi marii artişti ai României.
Serghei Niculescu Mizil
Pare greu de crezut, dar spumosul personaj din emisiunile de divertisment, celebru pentru glumele picante pe care le face, pentru poveştile sale cu Nicu Ceauşescu, dar şi pentru numeroasele sale tatuaje, este artist.
"Eu sunt pictor la bază", spune fiul lui Paul Niculescu-Mizil, care are o casă ca o galerie de artă.
A absolvit Arte Plastice, obţinând o diplomă de pictor, şi o perioadă a profesat. A făcut rochii sau curele pentru Fondul Plastic, a vândut tablouri inclusiv în străinătate, beneficiind, ca fiu de activist de Partid, de privilegiul unui paşaport.
La unul dintre cele mai mari vernisaje ale lui din Bucureşti, din 1989, Serghei a avut invitaţi de marcă, printre care şi regretatul regizor Sergiu Nicolaescu.
Serghei Mizil este membru UNESCO, dar şi al Asociaţiei Artiştilor Plastici.
Acesta păstrează câteva dintre tablourile în locuinţa sa din Bucuresti şi în vila pe care o deţine la Snagov, iar pe lângă acestea, mai poseda picturi ale unor maeştri ai penelului (printre care şi Grigorescu).