TOP 5 lucruri pe care specialiștii și istoricii le spun despre semințele de cannabis

15 iunie 2022   Lifestyle

Se spune că, încă din cele mai vechi timpuri, cannabisul a ocupat un rol important atât în diferite ritualuri ale unor culturi, cât și în medicină, fiind un subiect controversat în zilele actuale. Cea mai veche mărturie legată de acest lucru a fost descoperită în patru papirusuri din Egiptul Antic, adică în anul 1700 î. Hr. Specialiștii și istoricii au dezvăluit informații interesante despre semințele de cannabis pe care le poți cunoaște și tu, mai jos.

Iată câteva informații oferite de specialiști despre cannabis:

  • Prezența acestei plante datează încă de acum zece mii de ani și s-a răspândit atât în partea asiatică, cât și în partea de Est a Europei. Iar, odată cu procesul de modernizare și tehnologizare, oamenii au descoperit și metode prin care să extindă această parte. Iar, cum piața a început să ia amploare în această zonă, există semințe de cannabis în România pe care, de exemplu, Seedsmafia.ro le are în ofertă și pe care le poți achiziționa sub formă de suvenir. Istoricii susțin faptul că, în Antichitate, acestea erau folosite atât pentru tratarea hemoroizilor, cât și atunci când te-ai fi confruntat cu dureri de cap. Această plantă și subspeciile sale erau folosite în tratamentele medicale naturiste chineze.
  • Tot din punct de vedere istoric, cannabisul a ocupat un loc important în cultura religioasă din India. Cu mii de ani înainte, vindecătorii îl foloseau pentru a trata insomnia, dar și tulburările gastrice. Și, mai mult decât atât, se spunea că atunci când o femeie năștea, i se oferea această plantă sub formă de anestezic.
  •  În alte culturi, din această plantă se făceau diferite articole vestimentare, de la cămăși din fibră de cânepă, până la pantaloni lungi pe care i-ai fi putut purta în sezonul torid. De asemenea, încă din cele mai vechi timpuri, cânepa era folosită și sub alte forme. Aceasta era procesată în așa fel încât să devină hârtie, sfoară, dar folosită și ca material biodegradabil.
  • Totodată, din planta respectivă se extrage și un ulei care nu este psihotrop. Potrivit specialiștilor, CBD (canabidiolul) ar putea trata anumite afecțiuni cu care te-ai putea confrunta.
  • Pe de altă parte, chiar dacă în anumite state ale lumii este dezincriminat consumul lui, specialiștii trag un semnal de alarmă și explică faptul că, în condițiile în care o persoană ar folosi cannabisul în scopuri recreaționale, s-ar putea confrunta cu episoade de depresie. De asemenea, din punct de vedere legal, 7 state europene pedepsesc cu închisoarea comportamentul de consum, în alte 5 state este considerat un comportament ilegal, iar în celelalte 15 state ale UE nu sunt prevăzute sancțiuni.

În România, cânepa este o plantă care se folosește specific pentru producția de fibre, sub formă de cultură industrială. Paradoxal, planta de cânepă ar putea fi utilizată în producția câtorva mii de tipuri de produse, de la dinamită până la celofan. Practic, este utilizată fiecare parte a plantei, de la tulpină la sămânță, găsindu-și locul ca materie primă în diverse produse industriale, precum fibre, mătase artificială, hârtie sau plăci din lemn, ca hrană pentru păsări, margarină, puf tehnic pentru izolare fonică, dar și materie primă pentru medicină. Nu în ultimul rând, semințele de cannabis conțin uleiuri, proteine, extracte neazotate, celuloză și cenușă, compoziții care determină utilizarea seminței de cannabis atât în industria alimentară, cât și în industria fabricării de diverse materiale.  

Sursă foto: Pexels.com

Mai multe