TOP 5 seturi de ustensile pentru renovarea pereților interiori în mod creativ
Dacă ești la început de drum în amenajarea și renovarea pereților interiori, trebuie să ții cont că etapa de gletuire este un pas foarte important care multă lume o consideră opțională. Totuși, gletul este o tencuială subțire care nivelează pereții înainte de zugrăvire, fiind foarte necesar pentru a avea o estetică profesionistă. În final, cine își dorește ca pereții interiori să aibă un aspect neglijent?
Varul lavabil este necesar pentru sterilizarea prin zugrăvire și pentru reîmprospătarea aspectului casei. Dacă ești o fire mai creativă din fire, poți apela la diferite tehnici pictat pentru a-ți stiliza peretele, precum: tehnica de mascare, tehnică simplă de vopsire, pictura de perete fără șabloane, etc.
Ce ustensile îți trebuie pentru amenajarea creativă a pereților?
1. Pentru novici este necesar să aveți un minim de scule profesionale de construcții pentru a începe gletuirea pereților, precum: un kit de gletuire și o bidinea pentru aplicarea amorsei care mărește capacitatea de absorbție și pătrundere în perete. Acestea sunt ustensile esențiale care pot fi găsite în diferite magazine online, iar Gletiere.ro este unul dintre multe altele.
- 2.Gletul se poate amesteca cu ajutorul unei bormașini cu mixer de tip melc sau cu unul special pentru construcții într-o recipient de plastic. Pentru a economisi și recila poți folosi gălețile vechi de vopsele.
- 3.Aplicarea gletului pe pereți se va face prin două șpacluri din oțel inoxidabil. Acestea ajută la proționarea substanței prin mânuirea ei de pe cel mic pe cel mare și ulterior fixarea acestuia pe pereți. Aplicare pe tavan o vei face cu ajutorul unei scări duble sau culisante pentru a ajunge în porțiunile cele mai dificile de atins.
- 4.Pentru colțurile din dreptul geamurilor, ușilor și pereților, se vor poziționa colțari din aluminiu care le veți “scufunda” bine în glet, iar pentru nivelarea lor veți utiliza gletiere pentru colțurile interioare și exterioare.
- 5.La partea creativă se vor utiliza benzi de mascare a picturii conform tehnicii, pensule din par sintetic de mărimi diferite pentru pictura fără șabloane, o bidinea pentru vopsirea simplă sau șabloane din lemn și plastic pentru pictura ludică. Tipul de vopsea utilizată este de recomandat să fie din plastic de tip acrilic sau vinil pentru a evita formarea mucegaiului în camerele cu umiditate crescută. Aceasta este foarte ușor de folosi și mânui fiind posibilă de aplicat pe majoritatea tipurilor de pereți.
Sculele necesare pentru renovarea și amenajarea unui perete pot părea multe, dar odată achiziționate acestea reprezintă o investiție de lungă durată și pot fi folosite pentru mai multe proiecte creative sau nu. Odată achiziționate, după igienizarea și nivelarea pereților prin metode corespunzătoare cu unelte profesionale, rămâne doar partea distractivă unde îți poți lăsa frâu liber imaginației pentru a da o pată de culoare casei tale.
Avantajul ustensilelor este că nu sunt greu de utilizat și oricine le poate mânui intuitiv sau cu ajutorul unor tutoriale de scurtă durată.
Sursa foto: Unsplash.com, Pixabay.com