Trucuri pentru a nu suferi de frig iarna

7 decembrie 2020   Lifestyle

Odată cu instalarea sezonului rece, trebuie să te pregăteşti din timp pentru temperaturile scăzute ce vor urma, pentru ca organismul tău să se adapteze la condiţiile meteo cât mai repede.

De aceea, trebuie să fii mereu cu un pas înaintea frigului. Iar ca să faci acest lucru, se impun nişte măsuri preventive, cu ajutorul cărora să treci iarna cu bine şi să ţii bacteriile şi virusurile la distanţă. Drept urmare, iată câteva trucuri de care să profiţi atunci când căldura joacă în tabăra adversă. 

Consumă lichide calde 

În sezonul rece, pentru a îţi păstra o temperatură corporală optimă, este indicat să consumi cât mai multe lichide calde, la temperatura camerei. Fie că e vorba de supe ori de ceaiuri, ambele te vor ajuta să combaţi frigul. Pe lângă acest aspect, nu uita că, în acelaşi timp, vei rămâne hidratată, un plus pentru sistemul tău imunitar. Totuşi, nu uita să bei şi o cantitate considerabilă de apă, chiar dacă nu îţi este la fel de sete precum în timpul verii. Chiar şi iarna, organismul tău are nevoie să rămână hidratat. 

Extremităţi acoperite corespunzător

Pe lângă nelipsita geacă groasă şi impermeabilă, nu uita să te echipezi corespunzător când ieşi afară, în bătaia crivăţului, şi poartă îmbrăcăminte în straturi. O expresie spune că „unde nu-i cap, vai de picioare”, doar că, în acest context, unde nu sunt ghete de calitate, vai de cap. Înainte să ieşi din casă, încalţă-te cu o pereche de ghete confortabile, pentru a te asigura că nici apa, nici zăpada nu vor pătrunde în interior, iar temperaturile scăzute nu te vor afecta. De asemenea, nu uita să porţi mănuşi groase, fular şi căciulă. Astfel, îţi vei păstra căldura internă la un nivel optim şi nu vei începe să tremuri ca să te încălzeşti. 

Pune-ţi sângele în mişcare

Iarna, recomandat este să rămâi activă şi să îţi pui sângele în mişcare, atunci când te afli în aer liber. Chiar şi când stai la semafor, mişcă-ţi membrele, ca să te revigorezi. Ia cu tine un termos, din care să mai bei din când în când, ca să te simţi mai bine. De asemenea, dacă ţi-ai uitat mănuşile, freacă-ţi palmele între ele, ca să te încălzeşti. Dacă simţi că te cuprinde frigul, intră într-un loc ferit de ger, ca să te dezmorţeşti. 

Asigură-te că eşti pregătită fizic 

Înainte să fii faţă în faţă cu acest inamic invizibil, adică gerul, trebuie să te asiguri că organismul tău e pregătit pentru şocul termic. Mai precis, ai grijă de sistemul tău imunitar, care te va ajuta să faci faţă cu brio temperaturilor scăzute. Atunci când se instalează sezonul rece, încearcă să ieşi puţin, dar constant, pentru a îţi adapta organismul la fluctuaţiile de temperatură. Nu este recomandat să stai foarte mult timp în casă la căldură, pe perioade lungi, iar imediat după aceea să îţi petreci ore în şir în frig, să te expui, astfel, frigului cu care corpul tău nu era obişnuit. Dacă nu ai vreo urgenţă, mai bine rămâi înăuntru. 

Drept urmare, pregăteşte-te cum se cuvine şi ia măsurile necesare de precauţie împotriva frigului şi a vântului specifice sezonului rece. Asigură-te că ai un sistem imunitar puternic care poate lupta împotriva virusurilor şi a infecţiilor de sezon. Antrenează-ţi organismul să fie cât mai rezistent. Poartă haine în straturi, protejează-ţi extremităţile, hidratează-te, consumă lichide calde, odihneşte-te suficient, mănâncă multe legume şi fructe, evită băuturile alcoolice. Nu uita să îţi pui sângele în mişcare, să fii mereu activă, pentru ca frigul să nu te ia prin surprindere când ţi-e lumea mai dragă. Iar dacă ştii că temperaturile scăzute te afectează, mai bine rămâi în casă, la căldură. Doar aşa vei reuşi să treci cu bine iarna, iar frigul să nu aibă nicio şansă în faţa ta.  

Sursă foto: unsplash.com 

Mai multe