Trupe româneşti care au dispărut

30 octombrie 2015   Lifestyle

Sunt acele formaţii longevive, cu o prezenţă în muzică cât viaţa unui om, şi cele care au apărut, au urcat pe culmile succesului, apoi au dispărut fără urmă. Unele meritat, altele spre regretul fanilor. Vă invităm să vă amintiţi de câteva dintre aceste trupe româneşti, care au dispărut din showbizul autohton.

Trupe româneşti care au dispărut

Hi-Q

La sfârşit de ani ‘90 şi la începutul anilor 2000, piaţa muzicală românească era dominată de un fenomen venit din… Braşov. Fenomentul Hi-Q, acea trupă înfiinţată în anul 1996 de Mihai Sturzu, Dana Nălbaru şi Florin Grozea, care a fost declarată de voci cunoscătoare drept cea mai bună formaţie muzicală din România. Din acel deceniu, cel puţin…

Genius

„DJ Bobo, tot ce vrei…“ Sunt primele versuri care ne vin în minte când vorbim de trupa timişoreană formată din Oana Vincu, Cezar Hălmăgean şi Ovidiu Hălmăgean. E drept că, pe vremuri, când eram adolescenţi şi n-aveam gusturile muzicale prea cultivate, piesele Oraşul trist, Macho Man, Îmi plânge inima, Vara nu ni se păreau chiar atât de rele.

Krypton

Vorbim de noul Krypton, cel reînfiinţat în 2000, cu Răzvan Fodor ca solist vocal şi un sound rock mai comercial, trupa renunţând la stilul heavy metal cu care a debutat. Timp de şase ani, cât a activat Fodor în această formaţie, succesul s-a datorat în mare parte bazei de fane a cântăreţului. Cele mai cunoscute melodii din aceste vremuri sunt Inima mea, Spune-mi cu ce am greşit şi Îţi mai aduci aminte?.

 Impact

 Tot din Timişoara a venit şi această trupă de muzică dance, înfiinţată de Rareş Timiş şi Cristina Haios, actualmente Bălan. La începutul anilor 2000, cei doi tineri erau pe cai mari în peisajul muzical românesc, datorită soundului occidental al muzicii lor, Impact devenind, în scurt timp, cea mai bună trupă românească de club. Babe este hitul lor cel mai recent, trupa pierzându-şi din popularitate odată cu plecarea lui Rareş Timiş, care s-a dedicat călătoriilor exotice în ţări din îndepărtata Africă.

Mai multe