Val Kilmer, fericit că „a vorbit” cu Tom Cruise în Top Gun, deși și-a pierdut vocea din cauza cancerului

5 iunie 2022   Lifestyle

Top Gon Maverick îl aduce pe Val Kilmer din nou pe ecrane în rolul lui Iceman. Actorul, care și-a pierdut vocea din cauza cancerului la gât în ​​urmă cu șapte ani, joacă alături de Tom Cruise. Actorul a descris bucuria pe care a avut-o atunci când a primit rolul și a povestit cum a fost să se reunească după toți acești ani cu foștii săi colegi și să „vorbească” pe ecran.

Revenirea lui Kilmer pe ecrane este doar una dintre poveștile din jurul succesului extraordinar al filmului Top Gun. Producția a fost întâmpinată cu admirație atât de fani, cât și de critici. Unul dintre cele mai puternice momente o reprezintă apariția extraordinară pe ecran a lui Kilmer. Celebrul actor se luptă cu cancerul la gât din ​​2015, iar diferitele operații i-au străpuns traheea și gâtul. A rămas cu leziuni permanente, care au dus la dificultăți de respirație și de vorbire. Astăzi, starul iese întotdeauna în public cu gâtul acoperit de eșarfe și pulovere. Cu toate acestea, el „vorbește” cu Cruise în film prin diverse metode, inclusiv cu propria sa voce.

Într-o scenă anume, Maverick al lui Cruise îl vizitează acasă pe vechiul său rival, acum prietenul Tom Kazansky. În timp ce Maverick continuă să se revolte împotriva sistemului, Iceman este acum amiral în Marina SUA și comandantul Flotei Pacificului SUA. El este cel care îl susține pe Maverick și îl recomandă pentru un nou loc de muncă: pregătirea tinerilor piloți.

Iceman comunică prin intermediul ecranului computerului, până în ultimul moment al scenei când vorbește cu voce tare și spune: „Marina are nevoie de tine Maverick, ei au nevoie de tine”.

Kilmer a vorbit despre emoțiile pe care le-a avut când a filmat scena și când a vizionat  filmul la lansare.

"Am fost foarte mișcat prima dată când l-am văzut. 40 de ani sunt mulți ani pentru o reuniune. Am râs toată ziua. Tom este grozav și surprinzător de amuzant!", a spus Kilmer în declarația pentru USA Today.

Cei doi foști inamici se îmbrățișează la sfârșitul scenei lor, un moment despre care Kilmer spune că a venit „direct din inimă”.

 „Îl iubesc pe Tom. Ne-am înțeles întotdeauna de minune”, spune el.

Actorul este, de asemenea, mândru și mulțumit că personajul său s-a descurcat atât de bine: „Este plăcut să-l vezi pe Iceman atingând un astfel de succes în cariera pe care o iubea. Este un povestitor bun. Și a fost foarte emoționant să fiu lângă Tom".

Într-un documentar din 2021, Val și-a spus povestea remarcabilă cu ajutorul fiul său, Jack, prin intermediul căruia și-a exprimat gândurile. Cu toate acestea, Kilmer a ajutat și la lansarea de noi tehnologii AI.

El a realizat un videoclip cu pionierii tehnologici: „Am fost lovit de cancer la gât. După ce am fost tratat, mi-a fost luată vocea. Oamenii din jurul meu se chinuie să mă înțeleagă atunci când vorbesc. Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, încă simt că sunt exact aceeași persoană.”

Compania a luat înregistrări vocale vechi și a creat o versiune AI care îi permite actorului să vorbească liber și clar.

Mai multe