Care au fost cel mai bine îmbrăcate vedete la Gala Oscarurilor şi cine a purtat ţinutele controversate?

28 martie 2022   Red Carpet

Gala Oscarurilor de noaptea trecută a readus glamourul covorului roşu din era pre-pandemică. Iată vedetele care au cucerit criticii de modă cu ţinutele lor, dar şi celebrităţile care au stârnit dezbateri în privinţa outfiturilor abordate

Kirsten Dunst

Nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar cu rolul din The Power of the Dog, Kirsten a purtat o rochie vintage Christian Lacroix, numărându-se printre preferatele criticilor.

Zoe Kravitz

Fiica lui Lenny Kravitz a întrunit, de asemenea, unanimitate la capitolul aprecierilor cu rochia semnată Saint Laurent.

Jessica Chastain

Una dintre marile câştigătoare ale Galei Oscarurilor a fost şi ţinta unor discuţii contradictorii despre ţinuta aleasă. Jessica a fost distinsă cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, graţie prestaţiei din The Eyes of Tammy Faye, dar rochia sa Gucci nu a fost apreciată de toţi, cei de la Vogue omiţând să o nominalizeze printre cel mai bine îmbrăcate.

Lupita Nyong'o

Ea a fost o altă apariţie care a strâns aplauze pentru creaţia pe care a ales să o poarte: o rochie aurie semnată Prada.

Kristen Stewart

Nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă cu intepretarea lui Lady Di în pelicula Spencer, Kristen a stârnit controverse cu outfitul ei cu totul aparte pentru un asemenea eveniment. Actriţa s-a remarcat într-o ţinută Chanel căreia nu i-a lipsit eleganţa, însă unii critici de modă au comentat că, totuşi, pantalonii scurţi nu sunt pentru Gala Oscar. 

Zendaya

Întotdeauna apreciată pentru outfiturile purtate pe covorul roşu, Zendaya a strâns multe voturi şi de această dată, graţie noii abordări semnate Valentino Haute Couture pentru un mix devenit clasic: cămaşa şi fusta glamour. Unii critici au preferat, însă, abordarea tradiţională a acestei combinaţii, purtate de Uma Thurman.

Uma Thurman

Actriţa a purtat o ţinută Bottega Veneta pe care susţinătorii taberei Zendaya au considerat-o prea simplă şi lipsită de strălucire pentru Gala Oscar. În plus, cămaşa pare un pic prea mare pentru Uma. Dar cu toţii au căzut de acord că Thurman emană distincţie şi rafinament. 

Surorile Williams

Ţinuta Gucci purtată de Serena a fost trecută cu vederea de mulţi dintre criticii care au alcătuit topul celor mai bine îmbrăcate - iar Venus, la rândul ei, a fost ţinta unor comentarii din cauza rochiei Elie Saab cu care a riscat destul de mult, din cauza decolteului considerat neinspirat.

Foto: Profimedia

Mai multe