19 ani de mariaj: aniversare dureroasă pentru Charles și Camilla, dar nu din cauza cancerului

8 aprilie 2024   Royals

Regele Charles și Regina Camilla vor sărbători 19 ani de mariaj marți, pe 9 aprilie, dar o semnificație dureroasă atașată acelei zile și starea actuală de sănătate a monarhului ar putea eclipsa fericitul eveniment.

9 aprilie este și data morții Prințului Philip, așa că acesta este motivul pentru care aniversarea suveranilor va fi una nuanțată de tristețe. Fostul Duce de Edinburgh a murit în această zi, în urmă cu aproape trei ani, după ce devenise cea mai longevivă consoartă a unui monarh, din istoria Marii Britanii.

Trecerea în neființă a tatălui regelui a pus capăt, de asemenea, unei uimitoare căsnicii de peste 73 ani între Philip și Regina Elisabeta a II-a, care a murit un an și jumătate mai târziu, pe 8 septembrie 2022.

O persoană din interiorul familiei regale a susținut că regretata Elisabeta „nu a trecut niciodată cu adevărat peste pierderea lui Philip; ea i-a dezvăluit unuia dintre consilierii ei spirituali că văduvia pur și simplu nu e pentru ea”.

Pe lângă acest aspect, ziua de mâine va sta, probabil, și sub semnul îngrijorării din cauza luptei împotriva cancerului duse de Regele Charles, deși s-a raportat că tratamentul pe care acesta l-a primit în ultimele două luni are un „răspuns pozitiv”.

Este cât se poate de clar că perechea regală va marca ziua de 9 aprilie în privat, dar ar putea, în același timp, face publică o fotografie oficială cu ei, cu ocazia acestei aniversări speciale. „Faptul că regele suferă de o boală gravă îi va lega și mai mult, deoarece ea îi oferă sprijinul emoțional esențial de care are nevoie în acest moment”, a dezvăluit expertul regal Richard Fitzwilliams, citat de presa britanică.

După o poveste de dragoste care-a stat, inițial, sub semnul oprobiului public, Charles și Camilla au apărut pentru prima dată împreună, ca un cuplu, în ianuarie 1999. Apoi, după o acceptare publică lentă, dar sigură a relației lor, care creștea de la an la an, cei doi s-au căsătorit civil pe 9 aprilie 2005.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe